Home - Nieuws - Strijd om ondersteuning video codecs in html 5
17-01-2011

Strijd om ondersteuning video codecs in html 5


Welk video formaat zal de standaard gaan worden voor webbrowsers, dat is de hamvraag die momenteel speelt in het personal video conference landschap. Op dit moment zijn er eigenlijk drie standaarden; namelijk h.264, WebM en Ogg Theora.

 

Op het moment is er een tweekamp onder browserbouwers: Safari en Interner Explorer ondersteunen h.264, terwijl Firefox, Opera en Chrome nu WebM en Ogg Theora standaard ondersteunen. Het is echter wenselijk om snel tot een standaard te komen, omdat nu meerdere standaarden ondersteund moeten worden wat extra inspanningen en kosten met zich mee brengt - zo meent Google. Google heeft aangekondigd dat toekomstige Chrome versies het h.264 niet standaard meer zullen ondersteunen. 

 

Gebruikers van bijvoorbeeld personal video conference van Vidyo hoeven zich geen zorgen te maken. Het gebruik van Vidyo in combinatie met een browser in html 5 zal vlekkeloos blijven verlopen. Lees meer over de voordelen van Vidyo, de Vidyo tarieven of hoe u zelf Vidyo in uw bedrijf kunt inzetten door hier te klikken.

 

Lees meer over dit item, met betrekking tot video codecs in Google Chrome support. Meer informatie en achtergronden over de ondersteuning van Chrome en video codecs vind u hier


Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie