Home - Nieuws - Plantronics neemt Polycom over
29-03-2018

Plantronics neemt Polycom over


Headset- en audiofabrikant Plantronics hanteert een nieuwe strategie om haar portfolio uit te breiden en neemt Polycom over voor een bedrag van 2 miljard dollar. De overname is naar verwachting in het derde kwartaal van 2108 afgerond.

In het bijbehorende persbericht vermeldt Plantronics dat Polycom om strategische redenen wordt overgenomen. Met de overname wil Plantronics het meest uitgebreide portfolio aan producten en diensten voor zakelijke communicatie (Unified Communications & Collaboration) kunnen aanbieden. Het bedrijf bevindt zich daarmee in de ideale positie om te voldoen aan de nieuwe eisen die bedrijven stellen aan samenwerken.

“Met de oplossingen van Polycom op het gebied van video, audio en samenwerking zal Plantronics in staat zijn om onze klanten en channel partners een uitgebreid portfolio van communicatie- en samenwerkingsaanrakingspunten en -diensten te leveren. Hierdoor komen we in een ideale positie om te voldoen aan de hedendaagse eisen voor zakelijke samenwerking en we eveneens in kunnen spelen op marktkansen in verband met de evoluerende, intelligente onderneming”, aldus Joe Burton, CEO van Plantronics.

Daarnaast wil de Plantronics zich binnen deze branche gaan ontwikkelen op het gebied van data-analyse en inzicht en hier ook diensten voor gaan aanbieden.

Ook Polycom reageert positief op de overname. Mary McDowell, CEO van Polycom zegt hierover het volgende: “Polycom is opnieuw gegroeid door zich te concentreren op het opbouwen van sterke partnerships en het leveren van innovatieve, slimme oplossingen voor onze klanten en partners. Door Plantronics en Polycom samen te brengen, wordt de breedte van oplossingen uitgebreid beschikbaar voor klanten en partners en creëren we een consistente eindgebruikerservaring in veel samenwerkingsapplicaties en -apparatuur.”
Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie