Home - Nieuws - 2016

29-12-2016

KommaGo gecertificeerd partner van Sennheiser

Ook voor het jaar 2017 is KommaGo weer gecertificeerd als geautoriseerd reseller van Sennheiser producten. Dit betekent dat wij via onze webshops originele producten van Sennheiser aan u mogen leveren. Wij voeren een actueel aanbod, voorzien u van passend advies en volgen diverse producttrainingen.

Logo Sennheiser Authorised Partner
 

Sennheiser verkrijgbaar op vergadertelefonie.nl

Sennheiser is één van de grootste producenten van headsets en andere communicatieapparatuur, zoals hoofdtelefoons, microfoons, kantoorheadsets, multimedia headsets en producten als conferentiesystemen, speakers en versterkers. Nieuwsgierig naar het brede Sennheiser assortiment? Neem dan contact op met onze productspecialisten via 030 669 1228 of info@vergadertelefonie.nl


15-12-2016

Slack voegt videobelfunctie toe

Binnenkort is het mogelijk om videogesprekken te voeren met de zakelijke chat-app Slack. Slack voegt een videobelfunctie toe waarmee men zowel één-op-één gesprekken als groepsgesprekken kan voeren met collega’s. De nieuwe Slack update wordt een dezer dagen verwacht.Eerder dit jaar werd de Slack al uitgebreid met een audio-belfunctie, waarmee men kon telefoneren met collega’s. Daar komt nu dus videobellen bij voor zowel één-op-één als groepsgesprekken. De nieuwe functie is vooralsnog alleen beschikbaar voor Windows en Mac.

Alle Slack-gebruikers met een betaald abonnement kunnen straks groepsgesprekken voeren met maximaal 15 personen. Voor mensen die gebruikmaken van de gratis versie van Slack is de functie beperkt tot één-op-één gesprekken.

Een leuke feature van Slack videobellen is dat gebruikers tijdens het gesprek ook kunnen reageren met Emoji. Deze icoontjes zweven dan tijdelijk door het beeld.

Vergadertelefonie heeft een ruim assortiment aan webconference oplossingen die geschikt zijn voor videobellen. Bekijk de producten hier of neem contact op met onze productspecialisten. 


16-08-2016

Konftel Unite app, nog eenvoudiger videoconferenties starten

Stel u bent onderweg en wilt een telefonische meeting starten, dan is het natuurlijk lastig wanneer u eerst een 13-cijferige code in moet typen. Gelukkig hoeft dan niet langer dankzij de gratis Konftel Unite app voor uw smartphone of tablet. Conferenties starten kan voortaan met één druk op de knop.

One Touch Conferencing

Met de nieuwe Konftel Unite app maakt Konftel het starten van conferenties nog eenvoudiger. Met één druk op de knop joint u een meeting op afstand, dit heet ook wel One Touch Conferencing. Het maakt daarvoor niet uit welke meetingprogramma’s u gebruikt. Met de ‘Join the Phone’ knop begint u zelf met bellen en met ‘Join on Scopia’ komt u in een webconferentie terecht.

Een compleet overzicht

Met deze nieuwe conferentieapp ziet u voortaan al uw afspraken overzichtelijk bij elkaar. Selecteer de kalenders die u in deze app wilt integreren en alles wordt naast elkaar laten zien. Elke dag ziet u direct welke meetings, events en gesprekken er op het programma staan. En natuurlijk krijgt u daar een reminder van indien gewenst.

Konftel Unite app

Notities opslaan

Wanneer u onderweg bent is het niet altijd gemakkelijk om aantekeningen te maken. Met de Konftel Unite app is dit niet langer een probleem. U maakt eenvoudig tekst- of audionotities. Na de meeting selecteert u de personen die de notities dienen te ontvangen en zij ontvangen deze snel in de mail.

Best mogelijke audiokwaliteit

De Konftel Unite app maakt het mogelijk om voortaan via uw smartphone of tablet deel te nemen aan audioconferenties, maar het levert natuurlijk niet dezelfde geluidskwaliteit op als een speakerphone. Combineer de app daarom via Bluetooth met bijvoorbeeld de Konftel Ego of de Konftel 55Wx en geniet van audioconference zoals het bedoeld is.
Konftel Ego25-07-2016

ClearOne verwerft patent voor unieke microfoontechnologie

Het Amerikaanse ClearOne, specialist in audio- en videocommunicatieoplossingen, heeft een patent verworven voor haar unieke beamforming technologie voor microfoons. Met dit patent versterkt ClearOne haar positie op de markt.

Beamforming technologie

De innovatieve beamforming technologie zorgt ervoor dat audiosignalen, door meerdere microfoons tegelijk, worden gebundeld in een banddoorlatende frequentie. En dat terwijl er minstens één microfoon op dat moment wordt gebruikt om ook lagere frequenties op te pikken. Hierdoor is de apparatuur van ClearOne beter in staat om ook te reageren op lage frequenties en dat met minder microfoons. Het resultaat is dat communicatie nog vloeiender verloopt.

ClearOne assortiment

Vergadertelefonie heeft een ruim assortiment aan ClearOne oplossingen. Deze producten zijn absolute toppers op het gebied van audio- en videoconferentie. Bekijk het volledige ClearOne assortiment of neem contact op met één van onze productspecialisten. Zij beantwoorden uw vragen of bieden advies op maat. Bel met 030 669 1228 of info@vergadertelefonie.nl.


06-07-2016

Skype ondersteunt vanaf heden audioverbindingen op Chromebooks

Het populaire communicatieplatform Skype heeft haar webversie een update gegeven. Hierdoor is het voortaan ook mogelijk om audioverbindingen op Chromebooks of in de Chrome-browser op te zetten zonder het gebruik van een plug-in. Voor video en bellen naar telefoonnummers is die plug-in nog wel benodigd.

Vernieuwing niet gecommuniceerd door Skype

Deze vernieuwing werd ontdekt door het OMG Chrome!-blog en wordt vooralsnog niet gecommuniceerd door Skype zelf. Sterker nog, het platform zelf geeft nog steeds dat u een plug-in dient te downloaden die alleen op Windows of Mac OS-computers werkt. Met de nieuwe update hoeft dat dus niet meer en kunt u direct via de browser de microfoon gebruiken voor stabiele audioverbindingen.

Skype-Android app

Voor een bepaald aantal typen Chromebooks komt eind van het jaar ook een Skype-Android app beschikbaar. Met deze app zijn er ook geen plug-ins meer nodig en wordt het gebruik van Skype een stuk eenvoudiger. Voor de Chromebooks die de Android-app kunnen gaan gebruiken is er al de mogelijkheid om met Android-apps te experimenteren via de ontwikkelaarsversie van Chrome OS.

Revolabs UC500 en Chromebooks

De populaire vergadertelefoon Revolabs UC500 is geoptimaliseerd voor Chromebooks. Met dit toestel communiceert u eenvoudig via Skype en u sluit de UC500 gemakkelijk aan op uw PC of laptop via USB. Lees meer over de Revolabs UC500 op de productpagina.


26-05-2016

Polycom RealPresence Trio wint Red Dot Design Award 2016

De Polycom RealPresence Trio heeft de Red Dot Award 2016 voor product design gewonnen. De Red Dot Award wordt uitgereikt aan producten die niet alleen uitblinken in design, maar ook dat design zinvol integreren in innovatieve productoplossingen.

Geavanceerd videoconferencing systeem

De RealPresence Trio van Polycom is een geavanceerd videoconferencing systeem, dat uitstekende audio en video levert. Met dit systeem is het ook heel eenvoudig om content met elkaar te delen, zodat vergaderingen op afstand nog soepeler verlopen. Met de Polycom RealPresence Trio besparen bedrijven veel geld, omdat het niet langer nodig is om altijd op locatie met elkaar te vergaderen. Handig is de koppeling met bekende kantoortoepassingen als Skype for Business en Microsoft Office 365. Hierdoor is het niet nodig om uw hele bedrijfsinfrastructuur om te gooien.

Red Dot Award product design

De Red Dot Award voor product design wordt uitgereikt door een jury bestaande uit 41 experts van over de hele wereld. De experts zijn freelance designers, design professoren of gespecialiseerde journalisten, waarbij de voorwaarde is dat ze niet verbonden zijn aan één van de bedrijven die meedingen naar de awards. Elk product wordt beoordeeld op innovatie, formele kwaliteit, functionaliteit en ecologische compatibiliteit. De Polycom RealPresence Trio blonk dit jaar uit op alle vlakken.

Polycom RealPresence Trio bestellen

De Polycom RealPresence Trio is verkrijgbaar bij Vergadertelefonie. Bekijk nu het assortiment of neem vrijblijvend contact op voor advies op maat.
 


19-04-2016

Videobellen zonder plug-ins mogelijk via Skype

Skype for Web introduceert online videobellen zonder dat daar een plug-in voor nodig is. Vooralsnog is dit alleen mogelijk via de Microsoft Edge browser, maar de verwachting is dat ondersteuning voor andere browsers op korte termijn volgt.

Videobellen in Edge

Standaard moest u een plug-in hebben om met Skype te videobellen via uw browser. Die extra stap is is nu weggehaald door de noodzaak van een plug-in op te heffen. In eerste instantie wordt videobellen zonder plug-in alleen mogelijk voor de preview-versie van Edge met buildnummer 10.0.10586. Kort na de introductie zullen alle versies van Edge worden ondersteund en niet veel later moeten ook andere browsers volgen.

Chrome en Firefox

De reden dat videobellen zonder plug-in voorlopig alleen mogelijk is via de Edge browser is omdat deze net als Skype ook van Microsoft is. Skype heeft aangegeven dat ze ook graag ondersteuning willen bieden voor Google Chrome en Firefox Mozilla, maar dat het daarvoor noodzakelijk is dat die browsers h.264-encoding inbouwen. Het is nog niet bekend wanneer dat gaat gebeuren.

USB randapparatuur

Wanneer u overgaat tot videobellen via Skype is het hebben van USB randapparatuur van groot belang. U wilt natuurlijk kunnen videobellen in de best mogelijke kwaliteit op het gebied van video en audio. Een goede oplossing daarvoor is de Lifesize Icon FLEX. Hiermee geniet u van een optimale beleving tijdens het videobellen. Advies nodig voor de beste videoconference oplossing? Neem vrijblijvend contact met ons op.
 


01-04-2016

11% Nederlanders vindt virtueel contact net zo goed als face-to-face

Meer dan 1 op de 10 Nederlanders (11%) vindt virtueel contact net zo goed als face-to-face communicatie. 23% geeft de voorkeur aan face-to-face contact. Dit blijkt uit een onderzoek van GfK dat werd uitgevoerd onder 27000 personen in 22 verschillende landen.

De cijfers in de studie laten zien dat Nederland achterloopt op communicatiegebied. Nederland is met het Verenigd Koninkrijk, België, Tsjechië, Duitsland en Zweden het minst virtueel ingesteld. Wereldwijd geeft 23% aan dat virtuele communicatie net zo goed is als face-to-face. In Brazilië en Turkije ligt dit zelfs op 34%. Wereldwijd geeft slechts 15% de voorkeur aan face-to-face contact.

Het verschil tussen Nederlandse mannen en vrouwen is miniem. Waar 12% van de mannen virtueel contact net zo goed vindt als face-to-face, daar is dit bij de vrouwen 11%. Vrouwen geven daarnaast vaker de voorkeur aan face-to-face contact dan mannen: 24% om 22%. De onderzoekscijfers laten wel zien dat ook Nederland steeds virtueler raakt ingesteld. Het percentage dat virtueel contact net zo prettig vindt als face-to-face communicatie is namelijk het hoogst onder jongeren (25%).  
 


25-03-2016

Gewijzigde openingstijden rond PasenIn verband met Pasen hebben wij gewijzigde openingstijden. Tweede Paasdag (maandag) zijn wij gesloten en is er geen telefonisch contact mogelijk. Online bestellen is natuurlijk geen probleem. Alle bestellingen die dit weekend en Tweede Paasdag gedaan worden, worden woensdag bij u afgeleverd.

Namens heel KommaGo,

Vrolijk Pasen


11-03-2016

Videobellen nu mogelijk met beveiligde chatdienst Wire

Wire is een Zwitsers bedrijf dat groot is geworden met een extra beveiligde chatdienst. Vanaf nu kunnen gebruikers niet alleen veilig chatten, maar ook videobellen. Het grote voordeel van Wire is dat alle data versleuteld wordt verstuurd, waardoor privacy van de gebruikers gewaarborgd is.
 

Veilige communicatiedienst

Wire is ontstaan toen mede-oprichter Janus Friss van Skype op zoek was naar een communicatiedienst die veiliger was dan de huidige diensten. De oplossing was een communicatiedienst waarbij alle informatie versleuteld wordt. Niet alleen groepsgesprekken worden bij Wire versleuteld opgeslagen, ook doodnormale gesprekken tussen twee personen. En natuurlijk ook de foto’s en de video die via de dienst worden verzonden.
 

Bedrijfsgegevens versleuteld opslaan

Daarmee is Wire een veilig alternatief voor populaire applicaties als WhatsApp, Facebook, Telegram en Signal. De informatie bij deze diensten is weliswaar deels versleuteld, maar niet bij elke functie of op een professionele manier. Wanneer u belangrijke bedrijfsgegevens wilt delen, is encryptie erg belangrijk om te voorkomen dat de informatie in verkeerde handen kan vallen. Nu ook videobellen mogelijk is met Wire biedt deze applicatie grote mogelijkheden voor bedrijven die veel videoconferences houden.
 

USB randapparatuur

Voor succesvolle videocommunicatie is USB randapparatuur onmisbaar. Een goede PTZ camera zorgt voor duidelijke beelden tijdens een presentatie en voor heldere communicatie bieden de speakerphones van Revolabs uitkomst. Meer weten over deze producten? Neem contact op met onze productspecialisten via 030 669 1228


10-03-2016

Nu beschikbaar: Groeps-chat in Lifesize Cloud

Lifesize Cloud is al jaren een veelgebruikte applicatie voor videoconferencing. Lifesize biedt alles wat u nodig heeft voor vlotte communicatie tussen verschillende locaties waar dan ook ter wereld. Met de nieuwste update is ook het opzetten van een groeps-chat mogelijk.
 

Groeps-chat voor meer efficiëntie

Met de introductie van groeps-chat en meeting rooms kunnen gebruikers voortaan direct chatten met hun collega’s. Ook kunnen medewerkers die niet in de meeting room aanwezig zijn nu meedoen aan de vergadering. Op deze manier kunnen problemen sneller dan ooit verholpen worden en krijgt u snel antwoord op uw vraag. De groeps-chat functie van Lifesize Cloud zorgt ook voor notificaties zodat u geen bericht mist. En met de uitgebreide chatgeschiedenis leest u eenvoudig alle berichten terug.
 

Video groeps-chat Lifesize Cloud

Bekijk voor meer informatie de onderstaande video over de groeps-chat functie van Lifesize Cloud.
11-02-2016

Onze shops hebben een nieuw design!

Nieuw design

We hebben afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuw design voor al onze online shops. Het nieuwe design is gebruiksvriendelijker geworden en sluit beter aan bij onze missie: ‘Techniek toegankelijk maken’.

Nieuwe koers

Twee jaar geleden hebben we een nieuwe koers ingezet. We profileren ons als technisch specialist en ontzorgen onze klanten met professioneel advies en een eigen installatiedienst. We willen echt totaaloplossingen kunnen bieden. Vanuit deze gedachte hebben we ook het nieuwe design ontwikkeld en zijn er diverse grafische en technische verbeteringen aan de shops doorgevoerd.

Kennis toegankelijk maken

We wilden onze kennis toegankelijker maken omdat we weten dat dit wordt gewaardeerd. Dat blijkt wel uit het feit dat we het afgelopen jaar met 25% gegroeid zijn. In het nieuwe design is er nog meer ruimte om deze kennis te delen.

Nieuwe zoekfunctie

Ook de nieuwe zoekfunctie en gedeelde winkelwagen vergemakkelijken het winkelen in onze shops. Het is nu mogelijk om op één webshop, bijvoorbeeld Routershop, ook producten van andere shops direct aan te klikken en af te rekenen.


01-02-2016

KommaGo verruimt openingstijdenOm u voortaan nog beter van dienst te zijn, verruimen wij vanaf vandaag onze openingstijden! Alle shops van KommaGo zijn nu van maandag t/m vrijdag geopend van 9:00 tot 21:00 uur. Bestellingen die vóór 21:00 uur geplaatst zijn, worden dezelfde dag nog verzonden, mits op voorraad. Wilt u contact met ons opnemen? Wij zijn tot 17:30 uur bereikbaar per telefoon, e-mail of chat. 

Uitbreiden bezorgopties
Op korte termijn gaan wij in samenwerking met PostNL ook onze bezorgopties uitbreiden. Dit betekent dat u binnenkort bijvoorbeeld zelf een afhaalpunt kunt kiezen en/of een tijdvak kunt selecteren waarin u het pakket bezorgd wilt hebben. Zo sluiten wij onze service nog beter aan op de wensen van de klant.

Over KommaGo
KommaGo heeft al meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van e-commerce. Inmiddels hebben wij 20 online shops onder ons beheer met een breed assortiment aan technische oplossingen en kwaliteitsproducten. Onze productspecialisten voorzien u graag van een passend advies. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk dan het shopoverzicht op onze website.
 29-01-2016

Lifesize breekt met Logitech

Videoconferencingbedrijf Lifesize splitst zich af van hardwareleverancier Logitech, zo heeft Lifesize CEO Craig Malloy bekend gemaakt. Met de stap, die gepaard gaat met de opname van 17,5 miljoen dollar durfkapitaal, wil het populaire conferencingplatform zich opnieuw uitvinden voor de SaaS-markt. Met een SaaS-oplossing is het mogelijk om waar dan ook een face-to-face gesprek op te zetten.

De breuk werd al afgerond op 28 december maar nu pas bekend gemaakt. In 2009 kocht Logitech het bedrijf voor 270 miljoen euro. Na de overname werkten de twee bedrijven echter niet samen op het gebied van productontwikkeling. De laatste jaren groeide Lifesize hard en klom het op in de zakelijke wereld.

Volgens Malloy is gebleken dat een verdere groei in de SaaS-oplossing moeilijk is in een consumer- en retail hardwarebedrijf. Met 17,5 miljoen dollar durfkapitaal van onder andere de VC’s Redpoint Ventures, Sutter Hill Ventures en Meritech Capital wil Lifesize geheel op eigen benen staan. Het geld wordt ingezet om te investeren en om nieuwe mensen aan te nemen.
 Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie