Home - Nieuws - 2012

31-12-2012

Netwerkshop kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de Telecom Time beurs van 12 & 13 december 2012.

Netwerkshop kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de Telecom Time beurs van 12 & 13 december 2012. Gedurende deze dagen hebben we veel bestaande en nieuwe klanten mogen ontmoeten. Hiermee hebben we teruggeblikt op het afgelopen jaar en uiteraard vooruitgekeken naar 2013.

Onze give-away in kerstsfeer viel in de smaak en ook de kans om de Plantronics Voyager Legend te winnen werd volop gebruikt.

We willen onze klanten dan ook van harte bedanken voor het afgelopen jaar en fijne feestdagen toewensen. Uiteraard staan we ook in 2013 weer voor u klaar.

Contact met Netwerkshop
Misschien bent u niet in de gelegenheid geweest om naar de beurs te komen. Wenst u wel meer informatie over het productportfolio van Netwerkshop of wilt u de samenwerking bespreken met één van onze accountmanagers, neemt u dan gerust contact met ons op via 030-658 51 27

Winnaar Plantronics Voyager Legend
Tijdens de beurs had u de mogelijkheid om uw gegevens achter te laten en hierdoor kans te maken op de Plantronics Voyager Legend headset. De uiteindelijke winnaar vindt u hieronder terug.


Winnaar: Rob Reijm – View on IT te Moordrecht
Gefeliciteerd, de headset wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd.

Beursaanbiedingen
Gedurende de Telecom Time dagen had u de mogelijkheid om te profiteren van een tweetal beursaanbiedingen. Graag stellen we u als klant in de gelegenheid om hier tot het einde van het jaar van te profiteren.

Mocht u meer informatie wensen over onze Plantronics CS540 of Konftel 300 aanbieding, neemt u dan even contact op met onze binnendienst (info@netwerkshop.nl of 030 658 5127)
21-11-2012

Ontmoet ons op Telecom Time en profiteer van onze beursaanbiedingen!

Telecom Time beurs

Op 12 & 13 december 2012 vindt in Expo Houten het 10e Telecom Time Congres & Expo plaats. Wij zullen als Netwerkshop BV één van de exposanten zijn gedurende deze 2 dagen.

De beurs
Telecom Time is uitgegroeid tot hét grootste onafhankelijke telecomplatform van Nederland. Telecom Time biedt oplossingen, advies en inzicht aan alle spelers in de Telecom waardeketen. Op de Telecom Expo treedt u in contact met meer dan 75 toonaangevende leveranciers en fabrikanten die u graag de nieuwste producten laten beleven en innovaties laten zien.


Gedurende deze 2 dagen bespreken Nederlandse & internationale telecomexperts de belangrijkste ontwikkelingen en vraagstukken met u. Daarnaast kunt u optimaal met vakgenoten netwerken, zaken doen, kennis en ervaringen delen tijdens het jaarlijkse Telecom platform, waarin de Telecomsector z'n innoverende vermogen voor maatschappelijke en economische vraagstukken laat zien.


Kortom, 2 dagen die u als telecomexpert zeker niet mag missen. Graag nodigen wij u daarom uit om op 12 & 13 december naar de 10e Telecom Time in Houten te komen.


Netwerkshop op de beurs
U vindt ons op stand 02.F.07. We hebben de nieuwste headsetmogelijkheden van Plantronics voor bijvoorbeeld de sales afdeling, de beste audioconference oplossingen van Konftel en een live demo van Lifesize videoconferencing. Dus heeft u nog vragen of specifieke wensen op telecomgebied of lijkt het u leuk ons team eens in het echt te ontmoeten, dan is dit uw kans!


Tijdens de beurs kunt u profiteren van 2 geweldige beursaanbiedingen en verloten we onder onze bezoekers de nieuwste Plantronics bluetooth headset; De Plantronics Voyager Legend


Wilt u meer info over onze beursaanbieding, stuur dan een e-mail naar info@netwerkshop.nl o.v.v. van Beursaanbieding Telecom Time.


Gratis beurstoegang
Als relatie van Netwerkshop kunt u de 2-daagse beurs gratis bezoeken wanneer u zich vooraf registreert.Via de onderstaande link kunt u zich gemakkelijk en gratis inschrijven.


Gratis registreren
25-10-2012

3D videoconferentie is in opmars
Met de komst van Panasonic als speler in de video conferentie markt is de drempel naar 3D video conferentie voor het grote publiek vrijwel volledig weggenomen. Panasonic introduceert met haar VC apparatuur een productlijn die het eenvoudig mogelijk maakt om nadien up te graden naar 3D video conferentie.


Waarom 3D video conferentie?

De grote kracht van 3D video conferentie komt naar voren in het zien van dieptes. Hierdoor wordt video conferentie naar een hoger niveau gebracht. Dankzij het zien van dieptes wordt 3D video conferentie al met succes toegepast in met name de zorg, de medische sector & farmaceutische industrie. Echter valt er ook te denken aan het uitbesteden van montage en fabricage naar bijvoorbeeld Aziatische landen waarbij het productie proces vanuit Europa gestroomlijnd moet worden.


Panasonic in 3D

Nu bestaat 3D video conferentie al langer en is het niet van gisteren. Echter de mogelijke toepassingen van 3D videoconferentie vandaag de dag komen binnen handbereik dankzij Panasonic. De video conferentie oplossingen van Panasonic , zoals bijvoorbeeld de VC300 is in principe gereed voor 3D video conferentie.
Met het aanschaffen van een specifieke upgrade is het vanaf nu mogelijk om 3D video conferentie toe te passen met de Panasonic VC video conferentie systemen.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie? Neemt u dan even contact op met onze binnendienst. 

Demonstratie bij u op kantoor?
Ook dit is mogelijk - informeer nu direct naar de mogelijkheden! Bel: 030 669 1228 
05-10-2012

Virtualisatie van Lifesize infrastructuur dankzij Lifesize UVC platform

Lifesize is marktleider op het gebied van innovatieve videoconference oplossingen. Met de introductie van het Lifesize UVC platform wat draait op VMware is het mogelijk om uw video infrastructuur te virtualiseren.

Veranderende markt
De automatiseringsmarkt verschuift zich al enige tijd meer en meer naar de cloud. Waar men vroeger on premised kilo’s hardware plaatste aan server & storage apparatuur wordt dit meer en meer ondergebracht bij externe partijen. Dit is ook het geval voor de video conferentie infrastructuur. 

Waar er vroeger een dure brug moest worden aangeschaft met een investering van enkele tienduizenden euro’s is het al even mogelijk om ook dit onder te brengen ‘ in the cloud’. Een voorbeeld hiervan zijn de diensten van easymeeting.Video infrastructuur wordt virtueel

Deze ontwikkeling is ook opgemerkt door de marktleider op het gebied van innoverende videoconferentie oplossingen, video conferentie fabrikant Lifesize. Schaalbaarheid en flexibiliteit zijn de voornaamste redenen om de video infrastructuur te verplaatsen naar de cloud. Lifesize speelt hierop in door de voorheen dure hardware matige oplossingen te virtualiseren. 

Met de introductie van het Lifesize UVC platform (gebaseerd op VM Ware) is het mogelijk om de video infrastructuur te integreren in uw lokaal gevirtualiseerde server. In plaats van het aanschaffen van dure hardware koopt u een licentie voor een dienst die u kunt activeren op uw eigen server.

Het Lifesize UVC platform omvat de volgende oplossingen:
Lifesize UVC Transit Server
Lifesize UVC Transit Cliënt
Lifesize UVC Access
Lifesize UVC Video Engine for Microsoft Lync
Lifesize UVC Server
Lifesize UVC Multi-point bridge

De voordelen van Lifesize UVC:
Schaalbare oplossing: meer flexibiliteit
Geen dure hardware
Trial mogelijkheden


Mocht u het risico en onderhoud willen uitbesteden dan kunt u er het beste voor kiezen om dit onder te brengen bij een externe partij, bijvoorbeeld easymeeting.  

Wilt u meer informatie over de diverse mogelijkheden rondom uw video conferentie infrastructuur? Neemt u vrijblijvend contact op met onze binnendienst: 030 669 1228 of info@vergadertelefonie.nl
04-10-2012

Met dank aan onze klanten staat Netwerkshop bv dit jaar wederom in de Twinkle 100, dit jaar op plaats 94.

Netwerkshop in Twinkle top 100
Ook dit jaar is Netwerkshop BV weer terug te vinden in de Twinkle top100 - dit jaar op plaats 94. De Twinkle100 is een overzicht van de honderd in omzet grootste online retailers van Nederland. Daarnaast stelt de redactie een lijst samen van de dertig online reisbedrijven met de meeste omzet. Het gaat in de Twinkle100 om de omzet uit e-commerce activiteiten in Nederland uit 2011.

Vertrouwen
Netwerkshop is trots op het bereiken van dit resultaat, en wil met name u als klant bedanken voor het vertrouwen dat u heeft in onze webwinkels. Ook voor aankomend jaar wordt ernaar gestreefd om onze dienstverlening op uw wensen als klant af te stemmen en hopen we u dan ook opnieuw te mogen verwelkomen in een van onze webwinkels.

Webshops
Netwerkshop is de online specialist voor telecom-, netwerk en communicatieoplossingen. Wij hebben zeven gespecialiseerde webwinkels en staan voor u klaar om u te voorzien van een gedegen en vakkundig advies.

Onze winkels:

Routershop.nl - Routers, modems, switches, 3G en wifi oplossingen.
Wifishop.nl - Professionele wifi oplossingen
Voipshop.nl - Voice over IP telefoons
Headsetwinkel.nl - Professionele headsets
Portofoonwinkel.nl - Portofoons, megafoons en zendvergunningen
Vergadertelefonie.nl - Audio en videoconference oplossingen.
Firewallshop.nl - Hardwarematige firewall oplossingen 


03-10-2012

SNV kiest voor de videoconferencing diensten van Vergadertelefonie

SNV is een onafhankelijke internationale not-for-profit ontwikkelingsorganisatie met als doel mensen met de laagste inkomens ter wereld te integreren in economische en sociale netwerken. Door het geven van voorlichting verbetert SNV de kans op werk en inkomen voor grote groepen mensen in ontwikkelingslanden. SNV is in 1965 in Nederland opgericht en is inmiddels actief in 36 landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en de Balkan. Hierbij wordt SNV ondersteund door partners (sponsors) en andere ontwikkelingsorganisaties. SNV heeft in totaal ongeveer 1500 werknemers, waarvan er 70 mensen op het hoofdkantoor in Den Haag werkzaam zijn.

 

Face-to-face contact van groot belang voor goede samenwerking

SNV heeft wereldwijd 90 kantoren die intensief contact met elkaar onderhouden. De organisatie vindt onderling contact erg belangrijk en streeft er naar om in alle kantoren gebruik te kunnen maken van internet en telefonie voor een efficiënte communicatiestructuur. Naast telefonisch contact en contact via e-mail, zijn face-to-face meetings voor SNV van groot belang.

 

 “Door middel van face-to-face meetings wordt de snelle besluitvorming gestimuleerd en door de persoonlijke communicatie leren mensen elkaar beter kennen”, zegt Ronald van Herk, ICT Office Infrastructuur bij SNV. “Wanneer werknemers elkaar beter kennen, nemen zij sneller contact met elkaar op en dit verbetert de samenwerking. De keerzijde van de face-toface meetings was dat we in het verleden veel vluchten moesten boeken. Naast het feit dat deze vluchten een negatieve invloed hebben op het milieu, kost het ook veel tijd en brengt het hoge kosten met zich mee.” Om hierop te besparen, maar toch te kunnen profiteren van de voordelen van face-to-face contact,heeft SNV een aantal jaren geleden gekozen voor videoconferentie.

 

Easymeeting biedt een goedkoper en efficiënter alternatief

SNV had voorheen een contract bij een andere aanbieder van videoconferentiediensten. “Dit systeem werkte echter niet naar tevredenheid”, legt Van Herk uit. “Dat het contract afliep was voor ons de aanleiding om op zoek te gaan naar een andere aanbieder. Via internet kwamen we bij Vergadertelefonie.nl uit.  Zij bieden de dienst easymeeting aan, die goed aansloot op onze wensen. Als managed videoconferentiedienst is easymeeting voor onze medewerkers erg eenvoudig in gebruik en hoefden we ook niet te investeren in de videoconferencing-infrastructuur.”

 

Easymeeting is een managed videoconferentiedienst die ervoor zorgt dat alle vergaderingen via videoconferentie eenvoudig kunnen worden opgezet en probleemloos verlopen. Easymeeting zorgt ervoor dat medewerkers elkaar gemakkelijk kunnen bereiken, ook als zij gebruik maken van verschillende videosystemen. Met één druk op de knop bellen medewerkers in naar een virtuele vergaderkamer, die altijd bereikbaar is voor videoconferenties. Op deze manier hebben medewerkers geen technische kennis meer nodig voor het opzetten van videoconferenties en hoeven organisaties niet te investeren in de videoconferencing-infrastructuur.

 

Naast deze voordelen, had SNV’s keuze voor een managed videoconferentiedienst ook te maken met technische aspecten, zoals de verbinding en de bandbreedte. “Het is voor SNV belangrijk dat meerdere medewerkers vanuit verschillende punten centraal kunnen inbellen naar één punt, zodat slechts één keer de bandbreedte wordt gebruikt. Dit zorgt voor een betere kwaliteit en scheelt tevens in de kosten”, zegt Van Herk. “Daarnaast hebben we in verschillende landen verschillende merken videoconferentiesystemen staan, die onderling niet altijd even goed kunnen communiceren. Door middel van het inbellen naar een centraal punt, ondervang je dit probleem en heb je bijna geen last van storingen.”

 

De implementatie vond plaats in augustus 2011 en werd uitgevoerd door Vergadertelefonie.nl in samenwerking met DoXom. De managed videoconferentiedienst werd geïmplementeerd op de bestaande hardware. “Voorafgaand aan de implementatie heeft er een maand een proof-of-concept gedraaid, om te kijken of easymeeting de juiste keuze was en of de dienst naadloos aansloot op de bestaande systemen van de kantoren in de andere landen”, vervolgt Van Herk.

 

Voor de kantoren waar geen videoconferentie-hardware aanwezig is, zoals in Vietnam, koos SNV ervoor om software van VidyoConferencing te installeren op laptops van medewerkers. Van Herk legt uit: “Om te testen of het op bepaalde locaties mogelijk is om gebruik te maken van videoconferentie hebben we VidyoDesktop geïnstalleerd, zoals bij een proof-of-concept in Vietnam. VidyoDesktop is een pc-videoconferentiesoftware waardoor desktops en laptops gebruikt kunnen worden om videoconferenties mee te voeren. Hiermee kunnen zij ook eenvoudig inbellen naar de virtuele vergaderruimte van easymeeting. Daarnaast is dit handig voor de mobielere medewerkers, die daardoor vanaf verschillende locaties in kunnen bellen voor een videoconferentie.” Toen tijdens de proof-of-concept bleek dat dit allemaal prima werkte, is SNV overgegaan tot implementatie van zowel easymeeting als VidyoDesktop.”

 

Videovergaderen met hetzelfde gemak als telefoneren

“Momenteel maken vooral de medewerkers uit het hogere management gebruik van videoconferentie”, vertelt Van Herk. “Zo spreekt onze operationeel verantwoordelijke directeur regelmatig via videoconferentie met onze CEO in Vietnam, die via zijn laptop met VidyoDesktop inbelt naar de virtuele vergaderruimte van easymeeting. Videoconferentie wordt door hen als heel prettig ervaren en gezien als bijna-persoonlijk contact.”

 

Daarnaast zet SNV videoconferentie in om te overleggen met partners, zoals de buitenlandse sponsoren en andere ontwikkelingsorganisaties waar SNV samenwerkingsverbanden mee heeft. “Door contact te leggen via videoconferentie kan er eenvoudig en snel met andere kantoren en partners worden vergaderd”, legt Van Herk uit. “In de praktijk merken we dat dit prima werkt en het de vergaderingen ten goede komt. Het lijkt alsof er een face-to-face gesprek plaatsvindt en het maakt het mogelijk om snel besluiten te nemen.”

 

“Ook zijn de systemen gebruiksvriendelijk. Wanneer de medewerkers eenmaal hebben gezien hoe het werkt, is er vanuit IT vrijwel geen ondersteuning meer nodig”, voegt Van Herk toe. “Omdat easymeeting en VidyoDesktop pas recentelijk zijn geïmplementeerd, moet het personeel nog wel even wennen aan deze manier van communiceren”, vervolgt Van Herk. “We zijn nu bezig om hen te laten zien hoe eenvoudig het te gebruiken is. Het is de bedoeling dat de medewerkers videoconferentie in de toekomst als één van de belangrijkste communicatiemiddelen gaan zien en het gebruiken zoals ze nu gebruik maken van de telefoon: snel en effectief.”

 

Wereldwijde uitrol

De meest ideale situatie voor SNV is wanneer er op alle kantoren wereldwijd een videoconferentiesysteem zou staan. “Vanwege verbindingsproblemen is dit echter niet overal mogelijk, zoals in Burkina Faso in Afrika”, vertelt Van Herk. “In dat geval moeten we bekijken of er opties zijn om via satelliet te communiceren.” SNV is hard aan het werk om de wereldwijde uitrol voor elkaar te krijgen. “Nu na de proof-of-concept in Vietnam blijkt dat de verbindingen stabiel zijn en de systemen goed werken, bekijken we of we daar ook hardware kunnen plaatsen. Daarnaast hebben we een verzoek liggen om videoconferentie uit te rollen naar alle regiokantoren waar nog geen gebruik wordt gemaakt van videoconferentie, waaronder Nairobi en Washington. Ook daar zullen we eerst een proof-of-concept opzetten met VidyoDesktop en bij positief resultaat zo snel mogelijk hardware plaatsen. Daarnaast zullen we VidyoDesktop blijven gebruiken voor de mobiele medewerkers, zodat zij via hun laptop ook altijd kunnen profiteren van de voordelen van videoconferentie.”

 

 

Wilt u meer informatie? Bel naar 030 669 1228 of mail naar info@vergadertelefonie.nl
02-10-2012

easymeeting is het alternatief voor SURFcontact

Per 31 december 2012 stopt SURFnet met het aanbieden van videoconferencing dienst SURFcontact. Op basis van onderzoek is namelijk gebleken dat er in de markt voldoende partijen zijn die een soortgelijke dienst onder vergelijkbare voorwaarden van prijs en kwaliteit kunnen aanbieden.

Het alternatief voor SURFcontact is easymeeting.

De belangrijkste functionaliteiten van easymeeting hierbij op een rij:

Multipoint videoconferencing
Met groepen vergaderen in hoge kwaliteit (High Definition 720p). Door de hoge kwaliteit is de informatieoverdracht optimaal.

Data delen tijdens videoconferencing
Tijdens een sessie kunnen tegelijkertijd databestanden op het scherm geprojecteerd worden. Videoconferencing sessies opnemen
De sessies kunnen worden opgenomen om ze later weer in streaming video te bekijken.

Videoconferencing sessies live uitzenden
Mensen zonder HD videoconferencing apparatuur kunnen live meekijken met de videoconferencing sessie. Eenvoudig en veilig door de firewall

Iedereen eenvoudig bellen
Met easymeeting is het mogelijk om iedere aangesloten videoconferencing end-point van een uniek nummer te voorzien, zodat een videoconferencing makkelijk op te zetten is.

Integratie in outlook / corporate website
Uw video conferencing systemen kunnen geïntegreerd worden in uw outlook account of agenda en zelfs in uw corporate website om zo eenvoudig sessies te boeken en deelnemers uit te nodigen.

Uitgebreide reportage tools
Om inzicht te krijgen in het gebruik van uw videoconferencing systemen levert easymeeting uitgebreide rapportage tools.

Private host
Wilt u volledig ontzorgt worden? Kies dan voor een persoonlijke host. Deze plant vergaderingen voor u in en zorgt ervoor dat de video verbinding reeds tot stand is gebracht als u wilt gaan vergaderen, dit is wel zo makkelijk!


Wilt u meer informatie over de voordelen die easymeeting u kan bieden? Of direct een account afsluiten?
Neem dan direct contact op met onze sales voor meer informatie: 030 669 1228.


10-09-2012

Skype USB Speakerphone keuzehulp

Skype speakerphones
In dit artikel willen we kort ingaan op de diverse Skype speakerphones in ons assortiment. Maakt u gebruik van Skype dan is een specifieke Skype speakerphone een absolute must-have. Door gebruik te maken van een speakerphone bent u verzekerd van de beste audio kwaliteit. Zeg vaarwel tegen die echo of galm op de lijn en kies vandaag nog voor een geschikte speakerphone.Personal speakerphone
Communicatie via Skype kan simpelweg op twee manieren gevoerd worden; persoonlijk en in groepsverband. Voor beide vormen hebben we specifieke speakerphones. De microfoon en de audio pick-up bepalen of de speakerphone geschikt is voor een groep of niet.

 

Hieronder de twee populairste personal Skype speakerphones welke via USB aangesloten worden.

 

Polycom C100S
Polycom C100S Skype Speakerphone
 • Compact formaat
 • Headset aansluiting
 • 2 ingebouwde microfoons


ClearOne Chat 60 
ClearOne Chat60 USB Skype speakerphone
 • Superieure geluidskwaliteit
 • Eenvoudige installatie
 • 3 ingebouwde microfoonsGroep speakerphone
Skype audio en video bellen wint terrein in zakelijke toepassingen. Skype wordt meer en meer gezien als een begrip of werkwoord en staat synoniem voor contact via audio of video. Om echter in groepsverband met Skype te kunnen bellen moet hiervoor wel een geschikte speakerphone gebruikt worden.

 
ClearOne Chat 160 Skype Speakerphone
ClearOne Chat 160 skype Speakerphone

 • Geschikt voor groepen
 • Full Duplex speakerphone
 • Plug & Play ( USB ) 

Video conferentie
Wanneer u gebruik maakt van Skype voor video conferentie kan de kwaliteit nogal eens tegenvallen. Video en audio die niet synchroon lopen, verbindingen die wegvallen of het ontbreken van de mogelijkheid om te bellen naar conventionele video conferentie systemen.

Ervaart u ook deze problemen? Kijkt u dan eens naar Vidyo – het alternatief voor Skype.

Wilt u meer informatie?
Telefonisch contact met onze specialisten: 030 669 1228.
05-09-2012

4G: Video in the cloud

Video conferentie wordt steeds populairder. Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat beperkingen rondom bandbreedtes verdwijnen. Dankzij de komst van LTE of 4G is het straks mogelijk om ‘op de hoek van de straat’  te beschikken over een supersnelle internet verbinding. Wat betekent dit voor video conferentie?

 

Infrastructuur
Dankzij deze technologische ontwikkelingen zullen de beperkingen in de infrastructuur gaan verdwijnen. Juist de infrastructuur (‘het netwerk’) speelde een bepalende rol bij de adaptie van video conferentie. Nu deze obstakels verdwijnen staat de weg open voor de volgende stap: ‘video conferentie in de cloud’.


Geen dure investeringen

De gedachte achter video conferentie in de cloud is dat je niet hoeft te investeren in dure hardware. Met een simpele webcam en speakerphone is het al mogelijk om video conferentie mogelijk te maken. Een grote en bekende speler op dit vlak is Skype. Skype maakt endpoint video conferentie eenvoudig mogelijk zonder dat hier kosten aan verbonden zijn, helaas is dit ook te merken aan de kwaliteit.

Vidyo op iPad

Introductie video conferentie

Mocht u binnen uw bedrijfsvoering gebruik willen gaan maken van video conferentie is kwaliteit en betrouwbaarheid doorslaggevend. Een betrouwbare video cloud oplossing is Vidyo. Vidyo maakt gebruik van een gepatenteerde technologie die ervoor zorgt dat je zelfs bij minimale bandbreedtes nog vlekkeloos kunt video conferencen. Ideaal voor video conferentie via 3G of UTMS. Daarnaast kan Vidyo, in tegenstelling tot Skype, de brug slaan naar conventionele video conferentie systemen.


Zo kun je bijvoorbeeld vanaf je tablet of smartphone eenvoudig een meeting opzetten met het video systeem in de vergaderruimte. Zo krijgt video conferentie een nieuwe dimensie!


Wil je zelf Vidyo conferentie ervaren?
Een trial account is zo ingeregeld, neem gewoon even contact met ons op: 030 669 1228 of info@vergadertelefonie.nl
23-07-2012

Heineken bespaart drie ton aan reiskosten dankzij telepresence

Bron bericht: Emerce.nl

Bierbrouwer Heineken zegt dat het in één jaar tijd ruim drie ton aan reiskosten heeft bespaard en de CO2-uitstoot met 160 ton heeft verminderd door virtueel te vergaderen.
 
De brouwerij heeft in Engeland twee belangrijke vestigingen, in Londen en Edinburgh, naast diverse productielocaties. Het reisverkeer tussen die vestigingen is aanzienlijk gereduceerd door de onderneming om te bouwen tot een virtuele campus, met telepresence apparatuur van Polycom.


Ook konden op deze manier dienstreizen van vijfhonderd verkoopmedewerkers worden teruggedrongen.


De reductie van 315.000 euro en 160 ton CO2 staat volgens Heineken gelijk aan 1.270 autoritten tussen Edinburgh en Londen. De reductie betekent omgerekend eveneens een besparing van 752 retourvluchten tussen Edinburgh en Londen.


Heineken telt inmiddels meer dan elf videokamers in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast heeft het bedrijf nog 160 units in meer dan vijftig landen, waaronder Nederland, Mexico, Roemenië, Polen en de Verenigde Staten.


Nu het gebruik van de video-oplossing toeneemt, onderzoekt de brouwerij het gebruik van telepresence op iPads. Op deze manier zouden spontaan videovergaderingen kunnen worden opgezet.


Ondanks de flinke kostenbesparingen die er mee gerealiseerd worden, groeit de markt voor telepresence minder hard dan voorheen. In eerste kwartaal van dit jaar bedroeg de groei 14,4 procent, volgens marktvorser IDC. In voorgaande jaren werden groeipercentages van 23 tot 25 procent gehaald. De markt staat onder druk doordat de duurdere high-end systemen concurrentie hebben gekregen van compacte alternatieven.


De markt draait overigens al jaren rond drie spelers. Cisco claimt helft van de markt, Polycom heeft een kwart en Lifesize van Logitech eindigt als derde op de ranglijst.


De snelste groeier is overigens het Amerikaanse Vidyo, dat juist goedkopere oplossingen biedt. Het bedrijf lanceerde vandaag zelfs een gratis videovergaderdienst VidyoWay om het marktaandeel verder te vergroten.
23-07-2012

Vidyo lanceert een gratis videoconferencing dienst genaamd VidyoWay

VidyoWay gratis videoconferencing software

Vidyo lanceert de gratis videoconferencing dienst VidyoWay. De gratis dienst van Vidyo zal gaan concurreren met programma's als Skype en ooVoo maar zal zich onderscheiden in de compatibiliteit met andere videoconferencing merken zoals Polycom, Cisco/Tandberg en Microsoft Lync.

video videoconferencing

VidyoWay zal gaan werken vanaf PC's en smartphones en geeft de gebruiker de mogelijkheid om goede kwaliteit videoconferencing gesprekken te voeren. Met VidyoWay wordt het mogelijk om tot 9 gebruikers met elkaar te verbinden in HD kwaliteit.

Deze functionaliteit maakt VidyoWay een zeer goed alternatief voor Skype, voornamelijk de compatibiliteit met andere merken is een functie waar Vidyo erg trots op is.

Vergadertelefonie levert ook Vidyo videoconference software voor 50 gebruikers

Vraag nu een gratis trial aan om de software te testen. 


23-05-2012

Vergadertelefonie opnieuw Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd

Met ingang van 25 mei 2012 is Vergadertelefonie  opnieuw  Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd. Het Thuiswinkel Waarborg is het enige keurmerk in Nederland dat webwinkels door certificering onafhankelijk toetst. Het logo wordt op dit moment gevoerd door circa 1500 webwinkels. Webwinkels mogen het logo enkel voeren, nadat zij de strenge certificering via de onafhankelijke Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg met succes hebben afgerond.
 
 

5 zekerheden
Met het Thuiswinkel Waarborg biedt Vergadertelefonie haar klanten,  naast de standaard garantie ook nog de Thuiswinkel Waarborg zekerheden.  

Dit keurmerk biedt consumenten de volgende zekerheden:


1. Consumenten weten met wie zij zaken doen en hoe zij het bedrijf makkelijk kunnen benaderen.
2. Algemene voorwaarden zijn overeengekomen met de Consumentenbond.
3. Bedenktijd is 14 dagen.
4. Veilige betaalomgeving.
5. Onafhankelijke klachtenbemiddeling.

 

Veiligheid en betrouwbaarheid
Voor consumenten betekent het Thuiswinkel Waarborg dat zij extra rechten hebben, als ze een aankoop op afstand doen. Hiervan zijn veel consumenten zich bewust, zoals blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo waarbij een representatieve steekproef is gehouden onder ruim 300 pc-bezitters van 18 jaar of ouder.

De meest genoemde punten die worden genoemd om bij een Thuiswinkel gecertificeerde webwinkel te kopen zijn: veiligheid (30%) en betrouwbaarheid (22%). Babs van der Staak, woordvoerder van de Consumentenbond zegt daar het volgende over: ”Het Thuiswinkel Waarborg heeft als voordeel dat je naar een onafhankelijke geschillencommissie kunt stappen als een product te laat of niet goed is afgeleverd”. Overigens geldt dit per 1 juli 2012 ook voor webwinkels die zijn aangesloten bij het Webshop Keurmerk.

 

Vergadertelefonie onderdeel van Netwerkshop
Vergadertelefonie is onderdeel van Netwerkshop, welke nog 6 andere gespecialiseerde webwinkels heeft.  Net zoals Vergadertelefonie worden deze webwinkels bemand door specialisten die voor iedere uitdaging op het gebied van netwerk, communicatie en telecom een passende totaaloplossing kunnen aanbieden. Deze webwinkels richten zich zowel op de consument als op de zakelijke markt.

07-05-2012

Impact LTE op mobile video conference

Impact LTE op mobile video conference
Grote providers als KPN en Ziggo zijn momenteel bezig met het uitrollen van LTE netwerken in het land. Met het uitrollen van LTE (Long Term Evolution) of 4G krijgt UMTS of mobiel internet een geheel nieuwe dimensie.

Hogere snelheid
Door het uitrollen van een 4G datanetwerk nemen de snelheden die met mobiel internet gehaald kunnen worden drastisch toe. Zo wordt het dankzij 4G mogelijk om een internetverbinding op de smartphone te ontvangen die net zo snel is als een kabel of ADSL verbinding (50Mbps down en 25 Mbps down). Dankzij het beschikbaar komen van LTE en deze hoge doorvoersnelheid zal mobile video conference ook in populariteit gaan toenemen, zo is de verwachting.

Mobile videoconference
De meest toegepaste vorm van mobile videoconference is de expertise op afstand. Met het leveren van onze Vidyo oplossingen is het bijvoorbeeld mogelijk om beveiligd onderling een video connectie tot stand te brengen. Dit kan zowel met een Smartphone, Ipad of andere tablet, notebook en conventioneel video conference systeem.

Video conference: voor iedereen
Dankzij de komst van LTE zal de populariteit van video conference verder toe gaan nemen. Waar video conference zich voorheen beperkte tot de vergaderruimte van grote multinationals verplaatst video conference zich nu naar het MKB en verder. Naast de ontwikkelingen bij de TELCO’s (verhogen mobiele data snelheden) zijn de diverse fabrikanten ook in ontwikkeling.

Zo maakt video dienstverlener Vidyo het mogelijk om met je smartphone een video connectie te maken met een conventioneel video conference systeem. Ook is het mogelijk dit gesprek eventueel te recorden en later terug te kijken.

Wilt u meer informatie over mobile video conference en/of de mogelijkheden? Bel of mail Vergadertelefonie. Onze medewerkers adviseren u graag.


17-04-2012

Opening Firewallshop

Nieuwe webwinkel

Netwerkshop B.V. breidt haar portfolio van zakelijke webwinkels, in de categorie Networking en Telecom, uit met de komst van Firewallshop.nl. Met deze nieuwe webwinkel zal Netwerkshop de zakelijke markt nog breder gaan bedienen. 

Firewallshop

Productportfolio

Firewallshop is een zakelijke webshop gericht op Netwerkbeveiliging en (SSL) VPN oplossingen voor kleine en grote netwerkomgevingen. Met gerenomeerde merken zoals Cisco, Sonicwall, Juniper en ZyXEL in het assortiment heeft Firewallshop een sterk en betrouwbaar productgamma in huis om voor elk vraagstuk een oplossing op maat te offreren. Firewallshop biedt de volgende productgroepen aan:

Firewalls
(SSL) VPN Oplossingen
Data Security
Anti-SPAM oplossingen
Licenties en Modules

Oplossingen

Firewallshop heeft de expertise in huis om voor elke bedrijfssector een totale oplossing op maat te bieden. Zo bieden ze oplossingen speciaal voor onderwijsinstellingen, kantoren, gezondheidsinstellingen, stichtingen, enterprise omgevingen etc.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan direct contact met Firewallshop op:

          


23-03-2012

Vidyo Replay vanaf nu beschikbaar!

Vidyo; marktleider op het gebied van innovatieve personal video cloud oplossingen, breidt haar portfolio aan diensten in Nederland verder uit. Vanaf heden is het mogelijk om uw meeting te recorden en eenvoudig om te zetten in een webcast.

Record & Webcast
Wilt u een nieuw product lanceren? Of intern een videobericht posten naar uw collega’s? Of het vastleggen van procedures, dan is vidyo record ideaal. U kunt uw video call eenvoudig met één druk op de knop opnemen en extern delen.

Video Liberary                             
De gemaakte opnames worden opgeslagen in uw eigen video bibliotheek. Zo kunt u achteraf altijd uw registraties terugkijken of opnieuw doorsturen.

Free Trial
Graag regelen we voor u een free trial in, zodat u Vidyo in uw eigen organisatie kunt inzetten en de voordelen ervaren. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met onze sales: 030 669 1228 of info@vergadertelefonie.nl
Vidyo
15-03-2012

Avaya neemt Radvision over

Telecom communicatie gigant Avaya heeft bekend gemaakt Radvision over te nemen. Radvision is een leverancier van video communicatie oplossingen met een bewezen staat van dienst op het gebied van netwerk infrastructuren. 


Avaya video collaboration

Met de overname van Radvision wilt Avaya haar video collaboration programma een enorme boost geven. Dankzij deze overname verwacht Avaya dat:
- Avaya video communicatie mogelijk wordt voor ieder device
- De complexiteit van Avaya videonetwerken wordt vereenvoudigd
- Complete video integratie in Avaya portfolio


Smart videoconference

Met deze overname zet Avaya met name in om te kunnen profiteren van de toenemende populariteit van video communicatie.  Videocommunicatie op de smart phone (Apple Iphone en Google Android) is een belangrijke pijler hierin.

Daarnaast kan Avaya met de overname van Radvision een brug slaan tussen conventionele SIP omgevingen en het H.323 protocol wat gezien wordt als de standaard in video conference land.

Voor aanvullende informatie kunt contact opnemen met onze sales (030 – 669 1228 of info@vergadertelefonie.nl)
09-03-2012

Panasonic Full-HD video conference

Panasonic Full-HD video conference
Het heeft even moeten duren, maar nu zijn dan ook de Full-HD video conference oplossingen van Panasonic in Nederland te verkrijgen. Vergadertelefonie presenteert met trots de KX-VC serie van Panasonic.

Eenvoud en betrouwbaarheid
Eenvoud en betrouwbaarheid Centraal in de KX-VC oplossingen van Panasonic staat de gebruikersbeleving. Bedieningsgemak, beeldkwaliteit en excellente audio zijn kenmerkend voor de Panasonic VC apparatuur. Het is heel eenvoudig om met Panasonic een video call tot stand te brengen, het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding en een televisiescherm.Full-HD
Full-HD beeldkwaliteit De Panasonic videosystemen bieden standaard (in tegenstelling tot andere fabrikanten) een Full-HD video kwaliteit. Dankzij de 1080i Full-HD videokwaliteit heeft u een haarscherp beeld en wordt een ware Telepresence ervaring gecreëerd. Zo krijgt u werkelijk het idee dat u bij elkaar aan tafelzit. P

Panasonic heeft verschillende VC systemen.
Het instap model is de KX-VC300 waarmee het mogelijk is met één locatie tegelijkertijd een video call op te zetten. Daarnaast is er ook nog de KX-VC600 waarbij je 3 partijen in één gesprek kunt koppelen.

Testen?
Demo op locatie? Graag komen we bij u op kantoor langs om dit systeem in uw eigen omgeving te demonstreren. Dit kost u niets! Neem nu contact met ons op: 030 669 1228 of info@vergadertelefonie.nl


05-03-2012

Ontvang geld terug bij aanschaf van Plantronics producten!

De actie
Plantronics geeft geld terug bij bestelling van een geselecteerde groep Plantronics producten. Besteld u binnen de actieperiode minimaal 1 actieproduct, dan kunt u zich al registreren voor de cashback actie!
Er geldt een maximum van 5 producten waarmee gebruik gemaakt kan worden van de cashback actie. U kunt tot en met 27 Juli 2012 uw aankoop registreren. Zoals vermeld dient het om een aankoop te gaan die tussen Februari 2012 en 30 Juni 2012 geplaatst is.

Deelnemende Plantronics Producten
Hieronder vindt u de de door Plantronics geselecteerde producten terug. Via de directe link komt u op de productpagina uit voor verdere productinformatie en het plaatsen van een bestelling.

Plantronics Calisto P800 family voor microsoft lync
Calisto P820 
Calisto P825
Calisto P835

Zeer goede speakerphones voor gebruik met Microsoft lync


Plantronics Voyager PRO HD
Topheadset voor de zakelijke mobiele beller! 

Plantronics Voyager PRO UC
Zeer geschikt voor gebruik met uw softphone en mobile phone


Gebruik maken van de actie

Indien u gebruik wilt maken van deze Plantronics cashback actie, dan kunt u zich registreren via de onderstaande link. Op deze pagina vindt u tevens de algemene voorwaarden terug die voor deze actie gelden.

https://plantronicsbuyback.com/Portal/Portal.aspx


Vragen?
Wenst u een bestelling te plaatsen of Mocht u vragen hebben omtrent deze actie, neemt u gerust contact met ons op via de chat, via e-mail (info@vergadertelefonie.nl ) of telefonisch ( 030-6691228 )

Cashback actie Plantronics
05-03-2012

Koppel uw Konftel vergadertelefoon aan uw mobiele telefoon

Konftel maakt het nu wel heel makkelijk om uw bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen. Met de mobile cable selector heeft u in één oog opslag inzichtelijk welke kabel u nodig heeft om uw Konftel vergadertoestel te koppelen aan uw mobiele telefoon.


Mobile Phone Selector
Door het koppelen van uw mobiele telefoon aan uw Konftel vergader toestel heeft u eenvoudig uw telefoonboek tot uw beschikking. Maar ook kunt u eenvoudig inkomende gesprekken koppelen aan uw vergadertoestel.

Dankzij de Mobile Phone Selector kunt u eenvoudig nagaan of u uw telefoon ook kunt koppelen aan uw Konftel vergadertelefoon en zo ja, welke kabel u hiervoor nodig heeft.

Klik hier
om direct naar de Konftel mobile cable selector te gaanDe mogelijkheden
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die dit voor u te bieden heeft? Neem dan even telefonisch contact met ons op: 030 669 1228.
17-01-2012

Test nu gratis een Konftel 300 vergadertelefoon

Vergadertelefonie heeft in samenwerking met Konftel een unieke actie.
U kunt nu een GRATIS proefplaatsing aanvragen voor de Konftel 300 vergadertelefoon.

De proefplaatsing van de Konftel 300 geeft u de mogelijkheid om 10 werkdagen lang deze geweldige conferentie telefoon te testen in uw organisatie. Deze proefplaatsing is geheel kosteloos en vrijblijvend.De Konftel 300 is verkrijgbaar in 4 varianten:

Konftel 300 vergadertelefoon voor analoog en USB
Konftel 300 IP vergadertelefoon voor voor VoIP
Konftel 300W vergadertelefoon draadloos via DECT
Konftel 300M vergader telefoon voor 3G en GSM

Advies nodig?
Vergadertelefonie heeft een team specialisten in dienst die u graag telefonisch of via e-mail adviseren. Bel ons op 030 669 1228 of mail ons via info@vergadertelefonie.nl voor een gedegen product advies.

Vraag een proefplaatsing aan
Wilt u ervaren wat een professionele conferentie telefoon voor uw organisatie kan betekenen?
Vul het Konftel 300 proefplaatsing formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
06-01-2012

Lifesize – End of sale announcement

Lifesize maakt bekend vanaf heden te stoppen met het actief voeren van een aantal HD VC systemen. Deze modellen zijn opgevolgd door Full-HD VC systemen. In dit bericht treft u een compleet overzicht van de nieuwe systemen.

 

De volgende modellen zijn vanaf heden niet meer beschikbaar:

 • Lifesize Room

 • Lifesize Room 200

 • Lifesize Team 200

 • Lifesize Express 200

 • Lifesize Conference

 • Lifesize Conference 200

 • Lifesize Communicator

 

Als opvolging zijn de volgende modellen beschikbaar:

 • Lifesize Room 220

 • Lifesize Team 220

 • Lifesize Express 220

 • Lifesize Conference 220

 

Met de introductie van deze nieuwe modellen heeft Lifesize de volledige stap gezet naar Full-HD videoconferencing. Een ander onderscheid is de interoperabiliteit met Microsoft OCS en Lync.

 

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Neemt u dan contact op met onze sales (030 669 1228).

 

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie