Home - Nieuws - 2010

21-12-2010

Kantoorpersoneel is huiverig om Videoconferencing te gebruiken

Utrecht -Dec 20, 2010: IT-dienstverlener Damovo heeft onlangs het gebruik van videoconferencing bij bedrijven onderzocht. Uit dit onderzoek bleek dat 39% van het kantoorpersoneel huiverig is om videoconferencing in gebruik te nemen. Dit percentage is opmerkelijk hoog in vergelijking tot andere Europese landen. Het resultaat komt overeen met onze ervaring en heeft als reden dat veel mensen last hebben van cameravrees. Waar de oorzaak van cameravrees precies ligt is onbekend, maar dat dit een probleem is voor veel bedrijven dat is zeker.

Videoconferencing speelt een belangrijke rol in veel bedrijven en gaat steeds meer geimplementeerd worden in het bedrijfsproces. Wanneer u gebruik wilt gaan maken van videoconferencing dan is het aan te raden om uw personeel eerst aan de apparatuur te laten wennen. Wanneer uw personeel gewend is aan de apparatuur, wordt het veel gemakkelijker om videconferencing op een grotere schaal toe te passen. U kunt uw personeel laten wennen aan de apparatuur door eerst een testcall op te zetten en/of intern een vergadering te plannen.

Enkele tips om uw personeel te laten wennen staan hieronder weergegeven:
 • Intern een vergadering plannen
 • Beginnen met 2-3 personen en later uitbreiden
 • Personeel informeren over de apparatuur
 • Testcall opzetten met een testlocatie
 • Het gebruik van videoconferencing langzaam implementeren
 • Zelfde vergaderstructuur hanteren.


 • Wij zien vaak dat personeel voor het blok worden gezet en niet goed weten waar zij aan toe zijn. Verder is het zo dat bedrijven vaak een andere vergaderstructuur gaan hanteren na implementatie van videoconferencing. Het gevolg hiervan is dat vergaderingen minder efficient worden. De bedoeling van videoconferencing is niet om alle soorten vergaderingen totaal te vervangen, maar wel om sommige vergaderingen efficienter, kostenbesparend en minder lang te maken.


  20-12-2010

  Speciale actieprijs Konftel 250

  Utrecht, December 20, 2010: Konftel, de audioconferencing specialist uit Scandinavie heeft onlangs een speciale marketing campagne aangekondigd. De campagne is geldig in de maand December 2010 en het doel van de campagne is om de Konftel 250 verder te promoten.

  De Konftel 250 is een veelzijdige vergadertelefoon, welke het mogelijk maakt om gesprekken op te nemen en terug te luisteren. De Konftel 250 is tijdelijk in prijs verlaagd van 539 naar 499 euro exclusief BTW.

  Belangrijke eigenschappen van de Konftel 250 zijn: Analoge aansluiting. Opnemen van uw vergaderingen op een SD-geheugenkaart. Uitbreidingsmicrofoons beschikbaar Kristalhelder geluid 2 jaar garantie

  Profiteer nu van deze speciale actieprijs en maak kennis met deze geweldige vergadertelefoon.
  Speciale actieprijs Konftel 250


  03-12-2010

  Lifesize Inruilactie: Ruil uw oude MCU/Bridge om tegen een korting op een nieuwe Lifesize MCU/Bridge.

   

  Lifesize  biedt per 15 November 2010 een inruilactie aan, waarbij u uw oude  Polycom, Radvision en Tandberg Bridge kunt inruilen tegen een korting  op een nieuwe Lifesize MCU/Bridge. Het programma van Lifesize is  bedoeld om de kwaliteit van videoconferenties naar een hoger niveau  te tillen. Op dit moment maken nog veel bedrijven gebruik van  zogenaamde SD kwaliteit, terwijl alle nieuwe videoconferntie systemen gebruik maken van HD of zelfs Full HD kwaliteit.

  Voor  meer informatie over het Lifesize Inruilprogramma kunt u ons bereiken per email, chat, fax of telefoon.

   

   
  01-12-2010

  Microsoft introduceert Microsoft Lync Server 2010.

  Utrecht, Nov 30, 2010: Microsoft, marktleider op het gebied van  computerbesturingssystemen en software, heeft een nieuwe versie van  Microsoft OCS geïntroduceerd. De opvolger van het bekende Microsoft OCS 2007 is geïntroduceerd  onder de naam Microsoft Lync Server 2010.

  Microsoft  Lync Server 2010 is een geïntegreerde communicatieclient voor  chatberichten, vergaderingen en spraak. De gebruikersinterface van  Microsoft Lync Server 2010 geeft u een goed overzicht van alle  communicatiehulpmiddelen. De client bevat een dashboard waarop u  eenvoudig de standaardfuncties kunt vinden zoals het toetsenblok, de  visuele voicemail, de lijst met contactpersonen en de lijst met actieve gesprekken.

  Een aantal voordelen van Microsoft Lync 2010 staan hieronder weergegeven:                                        

 • Microsoft  Lync een geïntegreerde communicatieclient voor chatberichten, vergaderingen en spraak.
 • Lync  2010 werkt samen met Skill Search waarmee u de expertise kunt vinden  die u nodig hebt. Met Skill Search kunt u eenvoudig de juiste mensen  binnen uw organisatie vinden.
 • Dankzij  Lync Server 2010 beschikt u over beter gestroomlijnde  communicatiemiddelen en kunt u met één klik communiceren vanuit de  toepassingen die u regelmatig gebruikt.
 • Verbindingen  maken met personen buiten uw organisatie. Via Microsoft Lync  Server kunt u gemakkelijk uw bereik vergroten door contact te maken met verschillende IM-netwerken, zoals MSN, Windows Live Yahoo en AOL.
 • Via  de presence status kunt u gemakkelijk uw aanwezigheidsstatus  wijzigen en beheren.
 • Met  gelijktijdig rinkelen in Lync 2010 kunt u inkomende gesprekken  automatisch laten rinkelen op uw mobiele telefoon, uw huistelefoon  of een ander telefoonnummer en op de bureaubladclient.

 • Vergroot  de effectiviteit van uw vergaderingen. Lync 2010 bevat ingebouwde  functionaliteit om het bureaublad en toepassingen te delen, PowerPoint-presentaties te uploaden en de mogelijkheden van het  whiteboard te gebruiken, waaronder de mogelijkheid om afbeeldingen   en andere inhoud te kopiëren en te plakken.
 • Effectief  vergaderingen beheren
 •  

  Microsoft  Lync Server 2010 is de ideale oplossing voor mensen die  alle communicatie middels 1 universeel programma willen beheren en  gebruiken. Door Microsoft Lync te gebruiken in combinatie met een  geoptimaliseerde vergadertelefoon kunt u deze ervaring gemakkelijk  verrijken. Let wel op het feit dat Microsoft Lync Server 2010 alleen  optimaal werkt, indien de juiste apparaten worden gebruikt.

  Vergadertelefonie  heeft verschillende producten in het assortiment die geoptimaliseerd  zijn voor Microsoft Lync Server 2010. Een aantal voorbeelden van  geoptimaliseerde IP telefoons voor Microsoft Lync Server 2010 staan hieronder weergegeven.

   

  Polycom CX200 USB  telefoon voor Microsoft OCS & Microsoft Lync Server 2010

  De Polycom CX200  telefoon is geoptimaliseerd voor Microsoft OCS en Microsoft Lync  Server 2010. De Polycom CX200 dient aangesloten te worden middels  USB. De belangrijkste functies van de Polycom CX200 zijn:

 • Handsfree  communicatie wordt mogelijk gemaakt door de full-duplex speaker mode
 • Uitstekende   geluidskwaliteit door High Definition wideband audio
 • Plug  & Play door middel van de USB aansluiting, geen extra software  vereist
 • Visuele  presence indicator voor het efficiënt afhandelen van binnenkomende  communicatie
 • Intuïtief  in gebruik door middel van de geïntegreerde functie toetsen (onder  andere het aannemen van gesprekken, instellen van het volume, schakelen tussen handset en speaker mode en het muten van de  microfoon
 • .


  Uitgebreide  product informatie, prijs, en levertijden van de Polycom CX200 USB


  Polycom CX200 USB telefoon geoptimaliseerd voor Microsof Lync Server 2010

   

  De Polycom CX600 IP  telefoon voor Microsoft Lync Server 2010

  De  Polycom CX600 IP telefoon is de ideale IP telefoon in combinatie met  Microsoft Lync Server 2010. De Polycom CX600 is eenvoudig aan te  sluiten op uw netwerk middels een lan- kabel. De belangrijkste  eigenschappen van de Polycom CX600 zijn:

 • Gigabit  ethernet poort
 • Handige  status indicatie
 • Unieke  integratie mogelijkheden
 • Geoptimaliseerd  voor Microsoft Lync Server 2010
 • Mooi,  strak design

  Uitgebreide  product informatie, prijs, en levertijden van de Polycom CX600

  Polycom CX600 IP telefoon geoptimaliseerd voor Microsoft Lync Server 2010

  Polycom CX3000 IP  voor Microsoft Lync Server 2010

  De Polycom CX3000 IP is de eerste conferentietelefoon die geoptimaliseerd is voor  Microsoft Lync Server 2010. Deze conferentietelefoon beschikt over een groot display met een hoge resolutie. Verder kunt u de CX3000 IP  aansluiten op uw netwerk middels een lan kabel of op uw computer via  een usb aansluiting. De belangrijkste eigenschappen van de Polycom CX3000IP zijn:

 • Hogere  productiviteit tijdens gesprekken
 • Alle  gebruikers zijn duidelijk te verstaan
 • Naadloos  aansluiten op Microsoft Lync Server 2010
 • Makkelijk  te installeren en te gebruiken
 • 1 Jaar   garantie

  Uitgebreide  product informatie, prijs, en levertijden van de Polycom CX3000

  Polycom CX3000 IP vergadertelefoon voor Microsoft Lync Server 2010
  30-11-2010

  Jabra brengt Microsoft Lync conferentietelefoon uit op de markt.

  Utrecht -Nov 25, 2010: GN Netcom  is  de grootste headsetleverancier ter wereld. Onder de merknaam Jabra  produceert GN Netcom professionele headsets voor de Call Center- en  kantooromgeving, evenals consumentenheadsets voor gebruik met mobiele  telefoons, PC´s en MP3-spelers. Met de nieuwe Jabra Speak 410  speakerphone springt Jabra direct in op de vraag naar UC compatibel  oplossingen.

  De Jabra Speak 410 is een speakerphone  die gebruikt kan worden met alle vooraanstaande UC oplossingen, maar  is geoptimaliseerd voor Microsoft Lync Server 2010. Deze speakerphone  is de ideale oplossing voor gebruikers die een kleine vergadering  willen houden in combinatie met Microsoft Lync Server 2010.

  De Jabra Speak 410 beschikt over  kristalhelder geluid en maakt gebruik van verschillende technologiën om een optimale ervaring te garanderen. De ingebouwde 360 graden  microfoon zorgt ervoor dat alle deelnemers van de vergadering goed te  verstaan zijn.

  De Jabra Speak 410 is leverbaar vanaf begin December 2010. U kunt de Jabra Speak 410 vinden door hier te klikken.

  Jabra Speak 410

   

  Jabra Speak 410

  30-11-2010

  Polycom brengt geoptimaliseerde Microsoft Lync Server 2010 IP telefoons uit op de markt.

   

  Utrecht -Nov 25, 2010: Polycom,  marktleider op het gebied van audio- en videconferencing systemen,  brengt een nieuwe serie IP telefoons uit op de markt. De nieuwe  Polycom CX producten zijn geoptimaliseerd voor gebruik met Microsoft  Lync Server 2010. De telefoons beschikken over Microsoft Lync phone  edities en garanderen een naadloze samenwerking met andere Microsoft  Lync Server 2010 gebruikers.

  De CX serie bestaat uit USB speaker telefoons, IP telefoons en IP conferentie telefoons. De nieuwste  producten die aan deze lijn zijn toegevoegd zijn de Polycom CX500 IP, de Polycom CX600IP en de Polycom CX3000 IP telefoon. De Polycom  CX500IP telefoon is ideaal voor gebruikers die niet teveel eisen  stellen aan hun telefoons, maar wel over de mogelijkheid van  Microsoft Lync Server 2010 willen beschikken. De Polycom CX600IP is  geschikt voor gebruikers die hogere eisen stellen aan hun telefoons  en van tijd tot tijd gebruik willen maken van een goede  speakerfunctie. De Polycom CX3000IP is de eerste conferentie telefoon  die geoptimaliseerd is voor gebruik met Microsoft Lync 2010 en heeft  als groot voordeel dat u nu ook vergaderingen kunt houden met  Microsoft Lync Server 2010.

  De Polycom CX500 IP is het instapmodel  van de CX serie en is hier te  vinden

  Polycom CX500 IP telefoon voor Microsoft Lync

  De Polycom CX600 IP telefoon is vanaf nu leverbaar en is te vinden door hier te klikken.

  Polycom CX600 IP telefoon voor Microsoft Lync

  De Polycom CX3000 IP conferentie telefoon is nog niet leverbaar, maar wordt half December verwacht.  Deze conferentietelefoon kunt u hier vinden

  Polycom CX3000 IP vergadertelefoon voor Microsoft Lync Server 2010
  16-11-2010

  Konftel brengt s'werelds eerste mobiele GSM conferentietelefoon uit.

   

  Konftel introduceert s'werelds eerste mobiele conferentietelefoon.

  De Meern, Utre-Nov 11,2010: Konftel, fabrikant van audioconferencing telefoons,  brengt binnenkort een mobiele vergadertelefoon uit. De Konftel 300M werkt met een simkaart en beschikt over een oplaadbare accu, dit maakt de Konftel 300M de grootste GSM ter wereld en tevens de meest flexibele vergadertelefoon van dit moment.

  De Konftel 300M is perfect voor bedrijven die voor een mobiele commuicatieoplossing hebben gekozen. Normaliter schieten mobiele telefoons tekort op het gebied van speakerfuncties, vandaar dat Konftel nu met de eerste mobiele conferentielefoon op de markt komt. Deze conferentietelefoon is ontworpen voor gebruik in mobiele netwerken, met alle voordelen vandien. Door de slimme functies en het kristalheldere geluid, onderscheidt Konftel zich van andere audioconferencing merken.

  De Konftel 300M is naast zeer flexibel ook zeer praktisch. Zo beschikt de Konftel 300M over een opnamemogelijkheid, zodat u eenvoudig al uw gesprekken kunt opslaan op een sd-kaart. Naast de opnamemogelijkheid kunt u ook gemakkelijk uw computer aansluiten op de Konftel 300M, zodat een confernce call over skype ook tot de mogelijkheden behoort.

  De Konftel 300M wordt in Januari 2011  verwacht en gaat een adviesprijs van €1149 krijgen. Eind December 2010 verwachten wij over een exacte leverdatum te beschikken.

  Konftel 300M overige specificaties:
  • Opnamemogelijkheid
  • Ondersteunt uitbreidingsmicrofoons
  • Gesprekken met meerdere partijen mogelijk
  • Werkt met een Simkaart & USB
  • Zeer flexibel
  • Batterij met een gesprekstijd van 30 uur
  • Lijnmodus voor schakelen of combineren van aansluitingen
  • Toekomstbestendig - upgraden is mogelijk

  Konftel 300M GSM 
conference phoneKonftel 300M
 vergadertelefoon
  10-11-2010

  Vergadertelefonie is vanaf nu een registered partner van Lifesize.

   

  Per 1 Oktober 2010 is Vergadertelefonie een registered partner geworden van Lifesize. Lifesize is  de videoconferentie producent van dit moment en levert een breed scala aan videoconferentie systemen.Op 25 mei 2010 is het partnerprogramma van Lifesize geïntroduceerd om u als klant nog beter van dienst te kunnen zijn. Door gebruik te maken van het partnerprogramma van Lifesize, kunnen wij u in alle gevallen van de juiste oplossing voorzien.

  Lifesize is opgericht in 2003  en benoemd tot Videoconferencing bedrijf van het  jaar 2007.  Lifesize levert videoconferentiesystemen die simpel in gebruik, gemakkelijk te installeren en van uitstekende kwaliteit zijn. Lifesize heeft voor elk bedrijf de juiste oplossing te bieden, dit geldt zowel voor grote bedrijven als voor bedrijven in het MKB segment.

  Vergadertelefonie is een expert op het gebied van videoconferencing en audioconferencing systemen. Zoekt u een videoconferentie- of een audioconferentie systeem? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

  Vergadertelefonie vertegenwoordigt de volgende Lifesize productgroepen:

  Lifesize Room videoconferentie systemen

  Lifesize Express videoconferentie systemen

  Lifesize Passport videoconferentie systemen

  Lifesize Desktop videoconferentie systemen

  Lifesize Phone audioconferentie systemen

  Lifesize Assurance Maintenance service contracten

   
  08-11-2010

  Lifesize introduceert een nieuwe videoconferentie camera met 10x optische zoom.

  Lifesize  heeft onlangs de Lifesize Camera 10x bekend gemaakt, het is de eerste  camera van het bedrijf die over een 10x optische zoom beschikt. De  vorige camera's beschikte over maximaal 4x optische zoom.

  Door  de veel hogere optische zoom is de Lifesize Camera 10x uitermate geschikt  voor videoconferencing met grote groepen of in collegezalen. Doordat de Lifesize camera 10x full hd (1080p) is, zijn de beelden zeer helder en scherp.

  De  Lifesize camera 10x kunt u aansluiten op de Lifesize Express 220, Lifesize  Team 220 en de Lifesize Room 220. De camera wordt begin Januari verwacht en heeft een adviesprijs van €4679. Lifesize  verplicht de gebruiker om te kiezen voor een service contract van 1 of  3 jaar. Een 1 jarig service contract heeft een adviesprijs van  €351 en een 3 jarig contract heeft een adviesprijs van €947.

   

  Overige  eigenschappen van de LifeSize videoconferentie Camera 10x :

  •Verbeterde Pan Tilt Zoom functionaliteit

  •Ondersteund 1080 30 fps (full HD) en vergrote zoom capaciteit

  •Anti tegenlicht systeem

  •Verbeterde weinig licht functionaliteit

  •Compatible met alle videoconferentie sytemen in de Lifesize 220 serie

  •HDMI video out – ondersteund kabels tot 45 meter

  Lifesize 10x camera icm. Lifesize Room 220

   
  01-04-2010

  Polycom kondigt revolutionaire videoconference technolgie aan!

  Polycom brengt revolutionaire videoconference innovatie die de bandbreedte behoefte halveert!

  De Meern, Utr - Apr 01, 2010: Polycom, wereldmarkt leider in telepresence, videoconference en voice communicatie oplossingen, heeft aangekondigt dat het volledige assortiment aan videoconference oplossingen vanaf heden H.264 High Profile ondersteunt. Dankzij ondersteuning van dit nieuwe protocol vragen Polycom's HD- en SD videocommunicatie systemen nog maar de helft aan bandbreedte voor het opzetten van een gesprek in dezelfde kwaliteit. Deze unieke innovatie besparen klanten een substantiele uitgaves aan kostbare bandbreedte.

  Doorbraak in videoconference prestatie
  Dankzij de implementatie van H.264 High Profile compressie technologie leveren alle Polycom HDX systemen vanaf heden ongelofelijke prestaties op iedere bandbreedte, inclusief vloeiende HD kwaliteit video beelden en geluid vanaf slechts 512 Kbps. DVD kwaliteit SD videoconference, lange tijd de standaard in de markt, kan al worden opgezet vanaf 128 Kbps.Uniek!

  Polycom HD videoconference

  Voordelen voor kantoor en Remote Workers
  Hogere kwaliteit beeld en geluid op lagere bandbreedtes betekend minder investeringen in bandbreedte, waarmee de operationele kosten van videoconference tot een absoluut minimum beperkt worden. Waar in het verleden investeringen een dedicated verbinding vaak onvermijdelijk waren maakt de nieuwe H.264 High Profile technologie dit in veel gevallen overbodig. Omdat er nu gesprekken van zeer hoge kwaliteit op lagere bandbreedtes kunnen worden opgezet verwachten wij een sterke toename in gebruik van videoconference door mobiele- en thusiwerkers. Om een vloeiende- en consistente verbinding te kunnen garanderen is de nieuwe H.264 High Profile innovatie gekoppeld aan Polycom's eerdere revolutionaire uitvinding, Lost Packet Recovery technologie. Met LPR beschermt Polycom de kwaliteit van voice, video en content gedurende packet loss en verstoppingen van het netwerk.

  Beschikbaarheid

  Support voor H.264 High Profile op Polycom HDX vergaderruimte- en persoonlijke systemen staat gepland voor eind April. Polycom heeft tevens aangekondigd bezig te zijn met de H.264 High Profile technologie te verwerken in alle infrastructurele oplossingen en de recording- en streaming range. Naar verwachting van Vergadertelefonie.nl volgt de beschikbaarheid van de technologie op deze serie visuele communicatie oplossingen tegen het einde van Q2.

  Over Polycom
  Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM) is de wereld marktleider in telepresence, videoconference en voice oplossingen. Het bedrijf opereert volgens de visie dat communcatie technologie mensen in staat stellen altijd- en over te kunnen connecteren en samenwerken.

  Polycom logo

  Over Vergadertelefonie.nl
  Vergadertelefonie.nl, onderdeel van Netwerkshop BV, is erkend Polycom dealer/installateur. Vanuit ons kantoor te de Meern verzorgen wij voor bedrijf en overheid wereldwijde oplevering en onderhoud van Polycom audio en videoconference oplossingen.

  Heeft u interesse in Polycom communicatie oplossingen? Neemt u dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie via 030-6691228 of bekijk op www.vergadertelefonie.nl alle specificaties en prijzen van de Polycom range.

  Tags / Keywords:
  Polycom, videoconference, videoconferencing, video communicatie, H.264 High Profile, telepresence, HD videocommunicatie, Vergadertelefonie, Vergadertelefonie.nl
  29-03-2010

  Telepresence of Videoconference?

   

  Telepresence of videoconference?
  Het verschil tussen Telepresence en Videoconference, uitgelegd door Vergadertelefonie.nl

  Telepresence of videoconference?

     Polycom HD videoconference                                                       Polycom HD telepresence

   

  Introductie

  Vele eindgebruikers zijn bekend met het concept videoconferencing, dat anno 2010 ongeveer 30 jaar bestaat. Videoconferencing levert 2-weg interactieve audio- en video communicatie tussen twee- of meer eindpunten. In de laatste 10 jaar heeft videoconferencing een ware revolutie doorgemaakt met de beweging naar IP (internet) gebaseerde communicatie, lagere kosten, verbeterde betrouwbaarheid, hogere resoluties (720p en 1080p) alsmede 22 kHz wideband stereo, het equivalent van van CD kwaliteit geluid. Videoconference vergaderingen zijn nimmer meer realistisch geweest dan vandaag de dag.

  Telepresence aan de andere kant, is voor velen verwarrend. Bij sommigen brengt de enkel de term "telepresence" al het beeld naar voren van het reizen naar verre melkwegstelsels zonder het comfort van de eigen huiskamer te verlaten. Het is exact deze fantasie die telepresence leveranciers momenteel in werkelijkheid aan het brengen zijn. De meest gestelde essentiële vraag aan specialist Vergadertelefonie.nl is: "wat is het verschil tussen videoconference en telepresence? Om deze vraag te beantwoorden dienen we beide marktsegmenten te benoemen, maar een belangrijk uitganspunt is dat de technieken voor 90% broer en zus van elkaar zijn. Telepresence komt volgens onze definitie op het volgende neer:

  Telepresence oplossingen gebruiken audio en videoconference componenten in combinatie met andere "kunsten en wetenschappen" om levensechte en levensgrote 2 wegs communicatie ervaringen te realiseren die een persoonlijke en interactieve ontmoeting simuleren.

  Telepresence is het optimaal benutten van videoconference technologie

  Telepresence oplossingen zijn dus volledig gebaseerd op bestaande videoconference technologie, al is het zo dat vele elementen van "traditionele" videoconference systemen (zelf-view en bewegende camera's) bewust zijn weggelaten uit telepresence omdat deze direct een einde zouden kunnen maken aan de "allesomvattende ervaring" en de illusie van het "aan dezelfde tafel zitten". Maar de kern van een telepresence oplossing wordt altijd gevormd door één of meerdere traditionele videoconference codec's in combinatie met standaard HD (720p of 1080p) videoconference camera's. De kracht van de laatste generatie videoconference systemen is dat ze zonder enige aanpassing aan uw vergaderruimte kunnen worden ingezet. Het nadeel van deze set-up is dat sommige gesprekspartners bijvoorbeeld donkerder- of juist lichter in beeld zijn, er altijd verschillende achtergronden te zien zijn en dat akoestische verschillen af kunnen doen aan het realistische gehalte van het gesprek.

  Videoconference / telepresence camera

  Een "telepresence ervaring" realiseren begint echter juist bij het synchroniseren van de omgevingen op afstand. Hetzelfde meubilair, dezelfde verlichting /akoestiek en gelijke kleurstellingen van muren en plafonds in alle vergaderruimtes vormen de basis van het "telepresence effect". Hiernaast onderscheid telepresence zich door het gebruik van 1- of meerdere zeer grote 65" inch beeldschermen voor het weergeven van de gesprekspartners op levensgroot formaat, waar videoconference oplossingen meestal aan 1 of 2 schermen van zo'n 32- tot 50' gekoppeld worden.

  Hoewel telepresence en videoconference dus voor 90% op dezelfde technologie en hardware zijn gebaseerd is het verschil in realiteitservaring enorm. Videoconference biedt een perfecte communicatie oplossing aan organisaties die periodiek een vergadering op afstand willen organiseren, maar is minder geschikt voor dagelijkse overleg van meerdere uren. De reden? Doordat videoconference in mindere mate realistisch is kan een aantal uur achter elkaar vergaderen vermoeiend zijn, zeker wanneer dit op dagelijkse basis geschied. Telepresence daarentegen is nagenoeg gelijk aan vergaderen in real life. Door levensgrote gesprekspartners, haarscherp beeld, loepzuivere audio en gelijke exact gelijke omgevingen qua inrichting is de welbekende Star Trek communcatie oplossing anno 2010 al realiteit..

  Interesse in telepresence of videoconference?

  Vergadertelefonie.nl, onderdeel van Netwerkshop BV, is gespecialiseerd in de advisering, levering en installatie van professionele videocommunicatie oplossingen. Vanuit ons kantoorpand te De Meern bedienen wij klanten van over de hele wereld met een breed assortiment aan videocommunicatie apparatuur en managed services van o.a merken als Polycom en LifeSize.

  Heeft u interesse in videocommunicatie? Bezoek dan ons kantoor voor een uitgebreide en kostenloze demonstratie van videocommunicatie. Bel of mail ons vandaag nog voor een afspraak:

  Tel: 030-6691228
  E-mail info@vergadertelefonie.nl

  Homepage

  Service

  Contact

  Bestelproces

  Algemene informatie