Home - Product informatie - Videoconferentie - Wat is videoconferentie?

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1228

Start een chatgesprek


Wat is videoconferentie?

Videoconferentie, in het Engels bekend als video conference, is communicatie op levensechte wijze, zonder dat de gesprekspartners zich in dezelfde ruimte begeven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zowel video als geluid. Een videoconferentie kan opgezet worden tussen twee locaties (één op één verbinding) of tussen meerdere locaties tegelijk. het opzetten van de verbinding kan via uw eigen IP infrastructuur, het publieke internet of een satellietverbinding.

Panasonic videoconferentiesysteem
Panasonic videoconferentie

Meer info
Polycom videoconferentiesysteem
Polycom HDX 6000

Meer info
LifeSize videoconferentiesysteem
lifesize expres 200

Meer info

Waarom videoconferentie?

Een videoconferentie biedt vele voordelen ten opzichte van Face-to-Face vergaderingen. De belangrijkste voordelen op een rijtje:

Een videoconference bespaart reistijd. Deelnemers hoeven niet meer op locatie aanwezig te zijn.
Een videoconferentie bespaart reiskosten.
Videoconferenties bevorderen interne communicatie en snellere besluitvorming
Video conferencing draagt bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), weinig uitstoot
Een videoconferentiesysteem is een lage investering met weinig onderhoudskosten terwijl het systeem lang mee gaat.

Hoe werkt videoconferentie?

Voor het opzetten van een videoconferentie heeft u altijd de volgende onderdelen nodig: een netwerkverbinding, een camera, een microfoon, een beeldscherm en een computer. De computer kan een standaard PC of laptop zijn, maar ook een specifiek voor video conferencing ontwikkelde computer, ook wel codec genaamd. Deze codec bepaalt het type videoconferentie (HD of Full-HD), of het mogelijk is om meerdere locaties met elkaar te verbinden en of het bijvoorbeeld mogelijk is om content te delen.

Voor wie is videoconferentie?

Voorheen waren videoconferenties vooral bedoeld voor multinationals met vestigingen over de hele wereld. Dankzij de toegenomen mogelijkheden van video conferencing is het tegenwoordig voor elk bedrijf mogelijk om op een voordelige wijze videoconferenties te houden. Van grote bedrijven tot MKB, iedereen kan profiteren van de voordelen van video conference.
Videoconferentie

Aandachtspunten videoconferentie

Wanneer u videoconferenties wilt gaan houden, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Ten eerste de beschikbare bandbreedte binnen uw netwerk. Dit bepaalt namelijk de snelheid en vloeiendheid van de videobeelden. Een tweede belangrijk aspect is de grootte van de vergaderruimte. Niet elk videoconferentiesysteem dekt elke ruimte. Andere aandachtspunten zijn de lichtintensiteit, de netwerkinstellingen en het toekomstperspectief van uw bedrijf.

Advies voor uw locatie

Het kiezen van een videoconferentiesysteem is dus afhankelijk van meerdere factoren. Onze productspecialisten voorzien u graag van passend advies voor het maken van de juiste keuze. Neem contact op via 030 669 1228.

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie