4.5/5
Kopen op rekening Voor zakelijke klanten
Professioneel advies 20 jaar ervaring
Gratis verzending Blindshipping mogelijk
KommagoFirewallshopHeadsetwinkelMobielverbindenNetcamshopPortofoonwinkelPresentatiestoreRoutershopVergadertelefonieVoipshopWifishopWiredshop

Wat is videoconferentie?

Videoconferentie, in het Engels bekend als video conference, is videocommunicatie op levensechte wijze, zodat gesprekspartners op afstand effectief met elkaar kunnen vergaderen. Een videoconferentie kan opgezet worden tussen twee locaties (één-op-één verbinding) of tussen meerdere locaties tegelijk. De verbinding wordt opgezet via uw eigen IP-infrastructuur en loopt volledig online.


Waarom videoconferentie?

Een videoconferentie biedt vele voordelen ten opzichte van Face-to-Face vergaderingen. De belangrijkste voordelen op een rijtje:

Een videoconference bespaart reistijd en reiskosten.
Deelnemers hoeven niet meer op locatie aanwezig te zijn.
Videoconferenties bevorderen interne communicatie en snellere besluitvorming.
Draagt bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), weinig uitstoot.
Een lage investering met weinig onderhoudskosten terwijl het systeem lang mee gaat.


Voor wie is videoconferentie?

Voorheen waren videoconferenties vooral bedoeld voor multinationals met vestigingen over de hele wereld. Dankzij de toegenomen mogelijkheden van video conferencing is het tegenwoordig voor elk bedrijf mogelijk om op een voordelige wijze videoconferenties te houden. Van grote bedrijven tot MKB, iedereen kan profiteren van de voordelen van video conference.


Wat heeft u nodig voor videoconferentie?

Voor het opzetten van een videoconferentie heeft u altijd de volgende onderdelen nodig: een netwerkverbinding, een camera, een microfoon, een beeldscherm en een computer. De computer kan een standaard PC of laptop zijn of een device dat specifiek is ontwikkeld voor video conferencing, ook wel codec genaamd. Deze codec bepaalt de videoresolutie (HD, Full HD of 4K), of het mogelijk is om meerdere locaties met elkaar te verbinden en of het bijvoorbeeld mogelijk is om content te delen.


Aandachtspunten videoconferentie

Wanneer u videoconferenties wilt gaan houden, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Ten eerste de beschikbare bandbreedte binnen uw netwerk. Dit bepaalt namelijk hoe snel en hoe vloeiend de videobeelden worden weergegeven. Een tweede belangrijk aspect is de grootte van de vergaderruimte; de kijkhoek van de gebruikte camera is namelijk bepalend voor het oppervlak dat in beeld kan worden gebracht. Andere aandachtspunten zijn de lichtintensiteit, de netwerkinstellingen en het toekomstperspectief van uw bedrijf.


Advies voor uw locatie

Het kiezen van een videoconferentiesysteem is dus afhankelijk van meerdere factoren. Onze productspecialisten voorzien u graag van passend advies voor het maken van de juiste keuze. Neem contact op via 030 669 1228.