Home - Product informatie - Videoconferentie - Videoconferencing: de voordelen

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1228

Start een chatgesprek

Videoconferencing: de voordelenUren afwezig zijn op kantoor omdat u voor een meeting op een andere locatie moet zijn, ’s ochtends eerder van huis omdat u anders niet op tijd bent voor een vergadering… Voor duizenden mensen in Nederland is dit dagelijkse kost. Het zou veel efficiënter zijn als u thuis of op kantoor een videovergadering (ook wel videoconference) kunt houden met potentiële klanten of collega’s van andere vestigingen.
 
Voor het opzetten van een videovergadering belt u gewoon in op een videoconferencesysteem van de gewenste persoon of locatie. Doordat u en uw gesprekspartners elkaar tijdens het gesprek kunnen zien, is het net alsof u een levensecht face-to-face gesprek voert. Bovendien bent u veel minder tijd kwijt; u kunt alles binnen een uur bespreken, terwijl u er anders wellicht drie uur inclusief reistijd aan kwijt zou zijn. Stel dat u iedere week vier van deze meetings heeft, dan bespaart u met videoconferenties dus maar liefst acht uur! 

De voordelen van videoconferencing op een rij:

  • Tijd- en kostenbesparend
  • Efficiënter werken
  • Duurzame oplossing, beperkt CO2-uitstoot
  • Ontspannen, minder stress
  • Meer interactie en persoonlijker dan e-mail of telefonisch contact
  • Minder reizen


Professionele videovergaderingen

Videobellen is al een tijd mogelijk en wordt veelvuldig toegepast; denk bijvoorbeeld aan Skype, WhatsApp of FaceTime om vrienden en familie te bereiken. Tegenwoordig zijn al onze smartphones, tablets en laptops voorzien van een camera en is de beeldkwaliteit daarvan ook sterk verbeterd. Via 4G of WiFi kunnen we vrijwel overal videobellen. Voor bedrijven is deze manier van communiceren echter niet de beste oplossing.
 
Het is immers een uitdaging om een telefoon op z’n kant te zetten, 10 man goed in beeld te krijgen en dan ook nog een presentatie te delen. Gelukkig zijn er inmiddels veel professionele videoconferencesystemen verkrijgbaar die wel geschikt zijn voor zakelijk gebruik. Deze bieden een hogere beeld- en geluidkwaliteit, een betrouwbare en stabiele verbinding en beschikken over uitgebreide mogelijkheden voor een efficiënte samenwerking.


Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van videoconferencing of wilt u advies op maat? Onze productspecialisten helpen u graag verder. Neem contact op via onderstaand contactformulier, bel naar 030 669 1228 of stuur een e-mail naar info@vergadertelefonie.nl. Ook kunt u ons bereiken via de chatfunctie.

Tevens hebben wij een document samengesteld dat u op weg helpt om uw wensen op een rij te zetten. Wanneer u uw wensen in kaart heeft gebracht, kan onze specialist u sneller helpen bij het maken van de juiste keuze. Download het document hier.

Vul uw contactgegevens in

Stuur een email naar   info@vergadertelefonie.nl  Of gebruik onderstaand formulier
Naam*:
E-mailadres*:
Uw vraag*:
* Verplichte velden

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie