Home - Product informatie - Informatie - Woordenboek

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1228

Start een chatgesprek

Woordenboek

Analoge telefoonlijn

Dit is een standaard telefoonlijn die direct op het netwerk aangesloten wordt. Eigenlijk de huis-tuin-en-keuken aansluiting die vele huishoudens en bedrijven in Nederland gebruiken. De analoge aansluiting staat ook bekend onder POTS.

Bandbreedte

In datacommunicatie wordt met bandbreedte soms aangegeven hoeveel data per seconde door een verbinding verstuurd kan worden. De kanaalcapaciteit wordt veelal uitgedrukt in bit/s (bits per seconde), kbit/s (kilobit per seconde vroeger ook wel 'kbps' genoemd), kbyte/s (kilobytes per seconde), Mbit/s (megabits per seconde), enzovoorts. In relatie tot videoconferencing is de juiste hoeveelheid beschikbare bandbreedte het verschil tussen een vloeiend lopende videoconferentie en haperende beeld- en geluidsweergave. Videoconferencing systemen vereisen een minimale beschikbare bandbreedte van 128 Kb/s tot 1 Mb, afhankelijk van het systeem en de verbinding (point-to-point of multipoint).

Clipping

Clipping is een term die wordt gebruikt in de audio conferencing. Clipping staat voor een echo en hapering op de voice prestaties ofwel een negatieve beleving van de verbinding. De reden hiervoor is het ontbreken van full-duplex technologie in de gebruikte apparatuur.

Codec

Een codec is een hardware device dat zorgt voor de compressie en decompressie van audio en videobestanden. Een Codec bepaalt in grote lijnen hoe de communicatie tussen audio of video hardware nader ingevuld gaat worden. Een Codec in video conference wordt ook wel een H.323 endpoint genoemd.

Conferencetelefoons

Telefoons die u in staat stellen om vergaderingen en gesprekken met meerdere personen te voeren terwijl deze niet in de ruimte aanwezig zijn. U voert dus vergaderingen op afstand. De vergadertelefoons zijn standaard uitgevoerd met Full Duplex technologie. Dit wil zeggen dat er met meerdere mensen tegelijk gesproken kan worden zonder dat de verbinding slecht wordt.

DECT

DECT staat voor Digital Enchanged Cordless Telecommunications. Het is de meest gebruikte draadloze telefoonstandaard in Europa. DECT telefoons bestaan uit een basisstation met daarbij 1 of meerdere draadloze handsets die op deze basis worden aangemeld. Vervolgens gaan alle aangemelde handsets over als er een binnenkomend gesprek is.

Digitaal

Gegevens voorstellend in discrete, niet-vloeiende vorm. Tussen twee digitale gegevens is slechts een beperkt aantal waarden mogelijk. Digitaal is niet beter of sneller dan analoog, maar wel minder gevoelig voor storing. Belangrijkste voordeel van digitaal gecodeerde gegevens is dat er rekenkundige en logische bewerkingen op toegepast kunnen worden. Daardoor kunnen digitale muziek- of videobestanden bijvoorbeeld gecomprimeerd worden. Daarnaast is digitaal werkende apparatuur eenvoudiger en compacter (dus goedkoper) te produceren.

Dual monitor functionaliteit/support

Deze term komt men veelvuldig tegen binnen de videoconferentie wereld. Met dual monitor support wordt bedoeld dat het videoconference systeem al dan niet op 2 monitoren/beamers (of combinatie) tegelijk kan worden aangesloten. Deze functionaliteit kan erg makkelijk zijn voor gebruikers die met meerdere locaties tegelijk bellen of veel PC content willen weergeven.

Full-duplex

Bij Full-duplex is er audio communicatie gelijktijdig in beide richtingen mogelijk. Kortom, deelnemers kunnen tegelijk door elkaar heen spreken zonder dat het geluid wegclipt. De nieuwere telefoontoestellen, vergadertelefoons en videoconference systemen ondersteunen deze techniek.

H.323 protocol

H.323 is een videostandaard die multimedia-communicatie mogelijk maakt. Hierbij is er een combinatie van audio,video en/of andere datacommunicatie (bijvoorbeeld content) mogelijk. Het is een open videoconferencing standaard die interoperabiliteit tussen verschillende fabrikanten mogelijk maakt.

ISDN

Integrated Services Digital Network (ISDN) is een vorm van digitale telefonie. Het is de opvolger van het analoge POTS. Met ISDN kunnen over de bestaande koperen tweedraadsverbinding op wijkniveau meer gegevens worden getransporteerd dan doorgaans met POTS (Plain Old Telephony System) (soms ook wel foutief PSTN genoemd) mogelijk is. ISDN wordt ook wel Annex-B telefonie genoemd.

MCU

Met een MCU wordt een MultiPoint Control Unit aangeduid. Een multipoint control is een "conference brug" die zorgt voor simultane verbindingen tussen audio- en/of videoconference deelnemers waarbij iedereen elkaar tegelijk kan zien en horen. MCU's zijn leverbaar in varianten waarbij tot 128 partijen tegelijk met elkaar kunnen worden verbonden. Tevens kan een MCU zorgen voor een videoverbinding tussen 2 videoconference systemen die verschillende netwerkprotocollen gebruiken zoals ISDN en IP. Voorbeelden van producenten van MCU's zijn Codian, LifeSize en Polycom.

Multipoint videoconference

Met een multipoint videoconference wordt een verbinding tussen meerdere partijen tegelijk aangeduid. Alle partijen kunnen elkaar tegelijkertijd zien en horen. Het videoconference systeem of een externe brug zorgt voor een constante datastroom tussen alle deelnemende partijen.

Noise-cancelling

Letterlijk vertaald ruisonderdrukking. Verwijst naar de microfoon, die tot 75% (en bij ultra noise cancelling zelfs nog meer) van alle achtergrondgeluiden en omgevingsgeluiden onderdrukt zodat uw gesprekken een stuk helderder overgebracht worden.

OmniSoundTM-technologie

Deze gepatenteerde technologie zorgt voor een unieke, full duplex geluidsweergave bij alle Konftel vergadertelefoons.

People + Content

Dit is een softwarematige optie voor Polycom videoconference systemen. Met deze optie kunt u multimediabestanden als Word en Excel bestanden, Powerpointpresentaties, CAD tekeningen en foto's + filmpjes in uw videoconferentie weergeven.

People on content

Dit is een softwarematige optie voor Polycom videoconference systemen.Met deze optie kunt u multimediabestanden als Word en Excel bestanden, Powerpointpresentaties, CAD tekeningen en foto's + filmpjes is uw videoconference weergeven. People on content zorgt ervoor dat u zelf een weergave over de content kunt projecteren. Voorbeeld: een medische foto op de achtergrond en een projectie van u zelf op de voorgrond zodat u dingen kunt aanwijzen.

Proefplaatsing

Middels een proefplaatsing kunt u zelf ervaren hoe comfortabel en gemakkelijk het bellen met een vergaderunit! Neemt u gerust contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.

Point-to-point verbinding

Met een point-to-point verbinding wordt een verbinding aangeduid tussen 2 endpoints. In de wereld van videoconferencing betekent dit dat het systeem geschikt is voor verbinbinding met één ander videoconference systeem.

Quad BRI

Dit is een hardwarematige optie voor Polycom videoconference systemen, hiermee kunt u het systeem aansluiten op maximaal 4 ISDN lijnen. In een standaardconfiguratie is een videoconference systeem alleen geschikt voor aansluiting op IP.

SIP

Session Initiation Protocol of SIP is een protocol wat gebruikt wordt om datacommunicatie (o.a. Audio en video) mogelijk te maken. SIP wordt onder meer gebruikt voor VoIP (Voice over IP) toepassingen. In tegenstelling tot het H.323 protocol wat in het videoconferencing landschap echt een standaard is, is SIP dit niet.

Telepresence

Telepresence is een veel gebruikte video conference term en staat eigenlijk voor de beleving van de videoconferencing sessie. Een telepresence oplossing zorgt voor een beleving dat je je als het ware fysiek in dezelfde ruimte begeeft als de andere 'video vergader deelnemer'.

Vergaderen 2.0

Vergaderen 2.0 is een verzamelnaam voor audio en videocommunicatie die het mogelijk maken efficiënter te werken. Plaats en tijdonafhankelijke communicatie staat hierin centraal. Een veelgebruikte toepassing binnen vergaderen 2.0 is videoconferencing.

VoIP

Bij Voice over IP of VoIP wordt het Internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor wordt telefonie mogelijk op datanetwerken en ontstaat de mogelijkheid om de traditioneel gescheiden werelden van spraak en data samen te voegen. Hierdoor is nog slechts één infrastructuur nodig en kunnen bovendien nieuwe producten en diensten worden ontwikkeld.

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie