Home - Product informatie - Informatie - Het Nieuwe Werken

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1228

Start een chatgesprek

Het Nieuwe Werken

Het nieuwe werken

Het Nieuwe Werken (HNW) is een term die tegenwoordig niet meer is weg te denken. Dik Bijl bedacht in 2007 de volgende definitie: “Het Nieuwe Werken (HNW) is een visie waarbij recente ontwikkelingen in de informatietechnologie als aanjager gelden voor een betere inrichting en bestuur van het kenniswerk. Het gaat om vernieuwing van de fysieke werkplek, de organisatiestructuur en -cultuur, de managementstijl en niet te vergeten de mentaliteit van de kenniswerker en zijn manager.” Kort gezegd, op meerdere vlakken moet de werkvloer ingrijpend veranderd worden om meer resultaat te behalen.

Het Nieuwe Werken, meer productiviteit, minder kosten

Het Nieuwe Werken houdt in dat er geen vaste werkplekken meer zijn, dat u niet meer elke dag dezelfde collega’s om u heen hebt en dat alles in het werk wordt gesteld om zo efficiënt mogelijk te functioneren. De gedachte is dat werknemers productiever zijn wanneer ze vrij worden gelaten in de keuze voor hun werkplek. Daarnaast bespaart het kosten omdat u als werknemer minder aan het reizen bent en dus kunt werken in plaats van reizen.
het nieuwe werken
Revolabs FLX UC 1000

Techniek en het Nieuwe Werken

Voor veel bedrijven is de overgang naar Het Nieuwe Werken (HNW) een grote stap. Werknemers gaan al gauw hun vertrouwde omgeving missen en voor leidinggevenden betekent Het Nieuwe Werken minder controle. Techniek kan de katalysator zijn die nodig is om Het Nieuwe Werken echt op gang te krijgen. Een vergadertelefoon of video conference systeem maakt het bijvoorbeeld mogelijk om vanaf elke locatie probleemloos met elkaar te communiceren. Geografische afstanden tussen verschillende locaties zijn daardoor niet langer een probleem.

Skype 4 Business en Het Nieuwe Werken

Een toepassing die Het Nieuwe Werken echt mogelijk maakt is Skype 4 Business. Deze software is vanaf elke computer, laptop of smartphone te benaderen en maakt chatten, bellen en videobellen mogelijk. Hierdoor staat u altijd in contact met uw collega’s, waar u ook bent ter wereld. De enige voorwaarde is dat u beschikt over een internetverbinding.
Skype 4 Business

Minder hiërarchie, meer verantwoordelijkheid

Het uiteindelijke doel van Het Nieuwe Werken is dat bedrijfsprocessen efficiënter verlopen en dat zowel werknemers als werkgevers gelukkiger zijn. Om dat te bereiken is een reducering in de hiërarchie noodzakelijk en moeten werknemers meer verantwoordelijkheid krijgen. Vaak is dit niet eenvoudig te bereiken omdat een leidinggevende eerst overtuigd dient te worden van het feit dat een werknemer die verantwoordelijkheid aan kan. Maar wanneer dit eenmaal is bewezen, is Het Nieuwe Werken echt een feit en zal alles soepeler verlopen op de werkvloer.

Meer informatie

Bent u benieuwd hoe techniek bij kan dragen aan Het Nieuwe Werken (HNW) op uw locatie? Onze productspecialisten voorzien u graag van passend advies. Neem contact op via 030 669 1228 of mail naar info@vergadertelefonie.nl.

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie