Kopen op rekening Voor zakelijke klanten
Professioneel advies 20 jaar ervaring
Gratis verzending Dropshipment mogelijk
KommagoFirewallshopHeadsetwinkelMobielverbindenNetcamshopPortofoonwinkelPresentatiestoreRoutershopVergadertelefonieVoipshopWifishopWiredshop
videoconferencing oplossing

Nieuw videoconferencingsysteem voor Humankind

Op afstand vergaderen via Microsoft Teams


Humankind is een kinderopvangorganisatie met verschillende vestigingen en regiokantoren verspreid door heel Nederland. Het is de grootste niet-commerciële organisatie voor kinderopvang en -ontwikkeling in Nederland en bestaat uit ruim 450 kinderdagverblijven, peuteropvang locaties en centra voor buitenschoolse opvang.
 
Personeelsvergaderingen vonden tot voor kort altijd plaats op de regiokantoren zelf. Om te voldoen aan het nieuwe duurzaamheidsbeleid én ter verbetering van de efficiency moest het aantal reisbewegingen en de reistijd tussen de verschillende kantoren worden beperkt. De noodzaak hiervan werd nog eens extra versterkt door de geldende covid-19 maatregelen. Een nieuw systeem voor vergaderingen op afstand was daarom wenselijk.
 

Wat was de wens van de klant?

Om het reisverkeer van het personeel te verminderen besloot Humankind over te stappen op het gebruik van audio- en videoconferencingsystemen met Microsoft Teams. Vergaderingen kunnen op deze manier voortaan online plaatsvinden. De systemen moesten geplaatst worden in de grote vergaderruimtes van de locaties in Heerlen en Vught en op de verschillende regiokantoren.
 
De systemen moesten zo eenvoudig mogelijk in gebruik zijn en volledig aansluiten op de reeds bekende werkwijze van Microsoft Teams. Een andere belangrijke voorwaarde was een volledige integratie in Microsoft Office 365, zonder aanvullende software. Naast het gebruik van videoconferencing zou het systeem ook worden gebruikt voor creatieve sessies, Powerpoint- en videopresentaties.
   

Voor welke oplossing is er gekozen?

Op elk regiokantoor is het Yealink MVC500 vergadersysteem geplaatst;  een compleet videoconferencingsysteem voor Microsoft Teams dat bestaat o.a. uit draadloze microfoons en een camera die geschikt is voor zowel grote als kleine ruimtes. Het systeem is zeer eenvoudig in gebruik. Doordat op elke locatie het zelfde systeem wordt gebruikt is er een uniform systeem waarvan de werking overal hetzelfde is.
Yealink MVC500
Yealink MVC500 II
 • Compleet videoconferentiesysteem
 • Geschikt voor Microsoft Teams
 • Full HD USB PTZ camera
 • Kijkhoek 91°, 5x optische zoom
 • MSpeaker soundbar, 4x 10 Watt
 • CPW90 draadloze DECT microfoons, 19u accuduur
 • MTouch bedienpaneel met content sharing functie

Lees meer

Aan elk systeem is een Samsung QB65R (65 inch) of QB75R (75 inch) 4K Ultra HD display gekoppeld, afhankelijk van de grootte van de ruimte. De displays zijn bevestigd op een verrijdbare trolley van Chief zodat ze eenvoudig verplaatst kunnen worden.
Samsung QB65R
Samsung QB65R
 • 4K UHD beeldresolutie (3840 x 2160)
 • Dynamic Crystal Color: 1 miljard kleuren
 • UHD upscaling: zet lagere resoluties om naar 4K
 • Geschikt voor 16/7 gebruik
 • Landscape en portrait mode
 • Op afstand te beheren via beveiligde verbinding
 • Ingebouwde WiFi en Bluetooth module

Lees meer
 

Het eindresultaat

Met het nieuwe Yealink MVC500 vergadersysteem hoeven de medewerkers van Humankind niet meer fysiek op de regiokantoren aanwezig te zijn. De reisbewegingen en de reistijd van het personeel zijn hierdoor dus flink beperkt. Ook kan er op deze manier een stuk efficiënter vergaderd worden.

Iedereen is enthousiast over het nieuwe systeem, al was het aan het begin even wennen om te werken met Microsoft Teams. Als onderdeel van de digitale transitie vervult het stabiele en gebruiksvriendelijke videoconferencingsysteem een belangrijke rol.

 


Hoe is het proces verlopen?

KommaGo is persoonlijk benaderd door de interim projectmanager van Humankind. Op basis van een telefonisch gesprek is de bovenstaande oplossing geboden, die precies aansloot op de wensen en eisen van de klant. Dit in combinatie met de goede dienstverlening gaf de doorslag om met ons in zee te gaan.
 
Hierna zijn drie medewerkers van Yealink (een distributeur en twee vertegenwoordigers van Yealink uit China) met onze accountmanager meegegaan naar het regiokantoor van Humankind in Heerlen. Hier vond een ontmoeting plaats met de interim projectmanager en twee directieleden van Humankind, waarna er een demo van het Yealink MVC500 systeem werd gegeven. De organisatie kreeg dit systeem 2 maanden in bruikleen om te beoordelen of het voldeed aan hun eisen en verwachtingen.
 
Het traject van akkoord tot plaatsing heeft ongeveer een maand geduurd. Alles verliep volgens planning en naar volle tevredenheid van de klant:
 
“In het hele traject is de samenwerking met KommaGo uitermate goed verlopen. We werden volledig op de hoogte gehouden. KommaGo heeft ervoor gezorgd dat dit project vlekkeloos binnen tijd, budget en functionaliteit is opgeleverd.
 
“Niet alleen voor het project videoconferencing maar ook voor 10 headsets, keer op keer ervaren we dezelfde professionele en vriendelijke aanpak. Stefan is een echte topper, samen met zijn collega’s van KommaGo zorgt hij voor een hele positieve en échte klantbeleving.  
 

Hulp nodig bij uw project?

Stuur een email naar  info@vergadertelefonie.nl  Of gebruik onderstaand formulier
Naam
Naam
Naam
Naam
Naam
Naam
Naam
Naam
E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres
Uw vraag*
Uw vraag*
Uw vraag*
Uw vraag*
Uw vraag*
Uw vraag*